Cu salariile angajaţiilor la control. Cine aprobă sporul de antenă diferit?

• publicat la: 24 noiembrie 2016
Cu salariile angajaţiilor la control. Cine aprobă sporul de antenă diferit?

Fiecare instituţie publică va trebui să aibă un registru în care să treacă toţi angajaţii şi ce salariu are fiecare. El trebuie păstrat în cadrul instituţiei şi trimisă o copie a lui la Inspectoratul de Muncă.

Pe lângă actualul registru general de evidenţă a salariaţilor care lucrează pe baza unui contract individual de muncă, va fi introdus, pentru prima oară, și un registru de evidență a personalului plătit din fonduri publice, care va fi gestionat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) a decis guvernul în ședința de astăzi, printr-o Hotărâre pentru modificarea şi completarea HG nr. 500/2011.

Astfel, pentru salariații din mediul privat, angajatorii vor folosi Registrul privat, iar pentru persoanele plătite din fonduri publice, instituțiile și autoritățile vor folosi Registrul public.

 

Alte prevederi ale actului normativ aprobat astăzi de guvern se referă la:

·       stabilirea obligativității, pentru angajatori, de a elibera o adeverință salariatului, la încetarea contractului individual de muncă care să ateste activitatea desfășurată, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate ;

·       clarificarea unor reglementări din actuala hotărâre în ceea ce priveşte sancţionarea muncii nedeclarate, precum și recorelarea/reformularea contravențiilor și sancțiunilor conform modificărilor și completărilor aduse prin prezentul proiect;

·       scurtarea perioadei, de la 15 la 5 zile, în care Inspecția Muncii are obligația de a furniza date/informații din registrul privat (REVISAL), la solicitarea unei persoane, cu privire la activitatea desfășurată de aceasta, la durata activității, la salariu, la vechimea în muncă și în specialitate. Același termen va fi valabil și în cazul registrului public din momentul în care acesta va fi lansat.
Integral pe Evenimentul Zilei

Aşteptăm  cu interes momentul în care se vor face publice salariile tuturor trepăduşilor din jurul primarului Kovacs care încearcă să acopere modul de cheltuire al banului public careian prin pana comunicatorilor săi.  Aşteptăm cu deosebit interes şi motivaţia  pentru diferenţa acordării sporului de antenă dintre angajaţii aparatului primarului şi agenţii de la Poliţia Locală în condiţiile în care ultimii au în permanenţă  asupra lor aparate specifice de comunicare şi totuşi sporul acordat lor este de 10% faţă de 15% acordat primei categorii.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu