Primăria Carei refuză comentariile de mulţumire ale Asociaţiunii ASTRA Carei

• publicat la: 15 decembrie 2016
Primăria Carei refuză comentariile de mulţumire ale Asociaţiunii ASTRA Carei

În data de 11 decembrie 2016 am remis primăriei Carei o invitaţie de participare la  cea de-a treia ediţie a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun organizat de către Asociaţiunea ASTRA, Despărţământul Carei. Luni, 12 noiembrie 2016  am transmis şi o invitaţie tipărită pentru UAT Municipiul Carei şi Consiliul Local Carei.

Pentru că Asociaţiunea ASTRA Carei  nu  beneficiază de sprijin financiar  pentru activităţile desfăşurate, nu am avut posibilitatea de a oferi fiecărui consilier local câte o invitaţie  aşa că  am transmis una comună, aşa cum procedăm an de an, la orice manifestare organizată de noi. Şi pentru cea în format electronic şi pentru cea tipărită am primit confirmare de primire din partea personalului din primărie.

Pe pagina Primăriei Carei unde apar toate evenimentele ce au loc în oraş a apărut şi activitatea noastră , adică cea de-a treia ediţie a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun , astăzi 15 decembrie 2016.  Mai bine mai târziu decât niciodată spune o vorbă din bătrâni.

Am dorit să aducem mulţumiri pentru această mediatizare şi  după logarea pe pagina de facebook a Primăriei Carei am postat un comentariu de mulţumire şi de  reîmprospătare a invitaţiei de participare la evenimentul de vineri.

După 5 minute de  la postare comentariul a fost ŞTERS  iar accesul nostru la comentarii a fost blocat.

Acesta a fost comentariul –

In numele ASTRA Carei va multumesc pentru mediatizarea evenimentului chiar daca  materialul  ce apare nu este cel trimis pe data de 11 decembrie la ora 14,41.  Am confirmarea ca a fost primita si  Invitatia  catre Primarie si Consiliul Local. Va asteptam cu drag la evenimentul ajuns la cea de-a treia editie.

Oare ce anume din  mesaj o fi deranjat angajaţii primăriei care se ocupă cu administrarea paginii ?

Poate numele de ASTRA,   pentru că nu putem crede că o invitaţie la un astfel de eveniment creştinesc  să ducă la blocarea accesului la comentarii de tip mulţumire.

Sau poate  administratorii nu au reuşit să înţeleagă  ce scrie în comentariu?

Nimeni dintre cei cărora le-am transmis invitaţii de participare  pe paginile de facebook nu ne-au refuzat accesul la postare comentarii de mulţumire sau de a da Like.

Primăria Carei doreşte să  iasă în evidenţă şi de această dată prin atitudini dictatoriale, considerând că poate discrimina în voie cetăţenii şi Asociaţiile pe care nu  le agrează.

Chiar şi în aceste condiţii , careienii de la Asociațiunea Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român, prima instituţie culturală centrală a românilor din Transilvania, vă aşteaptă vineri 16 decembrie 2016 de la ora 17,30  la Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun ce va avea loc la Castelul Karolyi.

 

Daniela Ciută

 

Lasati un comentariu