Regal folcloric la Oradea de Ziua României cu cântece patriotice la liber. Video

• publicat la: 3 decembrie 2016
Regal folcloric la Oradea de Ziua României cu cântece patriotice la liber. Video

Sub titlul ,,Sărbătoarea României Mari: Orădenii au cântat cu Grigore Leşe şi Nicolae Furdui Iancu,,   ziarul Bihoreanul  prezintă spectacolul oferit de primăria Oradea cu prilejul Zilei Naţionale a României.

Merită să accesaţi link ul oferit mai jos şi să vedeţi că alături de colind se  pot aşeza şi cântece patriotice româneşti de Ziua Naţională.

Mai mult, la Oradea nu au existat după spectacol nici un fel de incidente ca urmare a regalului folcloric cu temă patriotică de la Teatrul Regina Maria în organizarea Primăriei Oradea, a Consiliului Judeţean Bihor, a Asociaţiei pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune, a teatrului gazdă şi a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, aşa că ,,modelul,,   se poate prelua şi la Carei.

Cap de afiş au fost interpreţii Nicolae Furdui Iancu şi Grigore Leşe.  Grigore Leşe le-a vorbit orădenilor  despre patriotism, spunându-le că acesta este un dat, „îl ai sau nu”, dar şi despre simplitate, care, a spus el, trebuie promovată.

http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-13-3/sarbatoarea-romaniei-mari-oradenii-au-cantat-cu-grigore-lese-si-nicolae-furdui-iancu-130844.html

Pe când şi la Carei un astfel de spectacol folcloric românesc domnule primar Kovacs?  Merităm şi noi românii un regal folcloric autentic  măcar de Ziua Naţională dacă tot ne plătim conştiincios taxele şi impozitele locale. Reduceţi cheltuielile cu protocoalele şi reclamele, plătiţi lucrări la preţul pieţei şi nu supradimensionate şi veţi constata că rămân bani şi pentru regale foclorice româneşti.

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu