Medalion Leontin Ghergariu. 120 de ani de la naştere

• publicat la: 11 January 2017
Medalion Leontin Ghergariu. 120 de ani de la naştere

Vineri, 13 ianuarie 2017, se împlinesc 120 de ani de la naşterea lui Leontin Ghergariu, nume reprezentativ pentru cultura careiană.

Cu acest prilej, Şcoala ,,Vasile Lucaciu,,  în colaborare cu Biblioteca  Judeţeană Satu Mare şi Despărţământul ASTRA Carei  vor organiza un simpozion în care vor  evoca la ceas  aniversar  figura lui Leontin Ghergariu, contribuţia sa importantă la  dezvoltarea publicisticii locale, a  învăţământului, activitatea sa în domeniul etnografiei.

Evenimentul va avea loc vineri, 13 ianuarie, la Şcoala  ,,Vasile Lucaciu,, Carei,  în Sala Festivă, de la ora 12,00.

Leontin Ghergariu a fost un dascăl remarcabil la catedra de română-istorie de la  Liceul Vasile Lucaciu din Carei, a fost membru al ASTRA ,  publicist  la Graiul Neamului ce apărea la Carei în perioada interbelică dar şi la gazeta ,,Satu Mare,,  dar ce este  deosebit de important este faptul că s-a numărat printre membrii fondatori ai primelor librării şi tipografii româneşti la Carei.

Intrarea este liberă. Aduceţi doar  gândurile bune pentru una dintre cele mai reprezentative personalităţi din domeniul învâţământului, culturii şi publicisticii careiene.

Buletin de Carei

comentarii

de Dan Munteanu la 13 January 2017 - 17:00

Stimati membri ai Despartamantului ASTRA Carei, Stimata Doamna Daniela Ciuta,

M-am aflat astazi cu sufletulal alaturi de dumneavoastra, in timpul actiunii de comemorare a unchiului meu Leontin Ghergariu, om admirabil de care am fost profund atasat.
Din pacate, starea actuala precara a sanatatii mele m-a impiedicat sa vin la Carei, sa fiu alaturi de dumneavoastra, sa fim impreuna.
Pentru gandul dumneavoastra bun, va multumesc din tot sufletul.

Dan Munteanu

de Buletin de Carei la 13 January 2017 - 18:21

Stimate Domnule academician, v-am simţit aproape pe tot timpul manifestării. Vă mulţumim pentru că sunteţi alături de noi, păstrăm amintiri deosebit de plăcute de la Simpozionul dedicat inegalabilului dascăl Gheorghe Pteancu din Carei şi vă rămânem veşnic recunoscători pentru implicarea de atunci. Vă mulţumim pentru gândurile bune şi vă dorim ca în Noul An să aveţi parte de multă sănătate şi putere de a duce la bun sfârşit tot ce vă propuneţi.

Daniela Ciută

Lasati un comentariu