Slujba de sfințire a apei de Bobotează, la Biserica Sf.Anton de Padova din Carei

• publicat la: 6 ianuarie 2017
Slujba de sfințire a apei de Bobotează, la Biserica Sf.Anton de Padova din Carei

Boboteaza este una dintre sărbătorile importante, simbolizând botezul lui Iisus Hristos în apa Iordanului. In această zi, se sfinţesc apele din fântâni, râurile.

Vremea geroasă nu a împiedicat credincioşii careieni să  participe la Slujba de Bobotează. Biserica Sf.Anton de Padova din Carei a avut astăzi oaspeţi. La altar au  concelebrat părintele paroh Cristian Tiba, pr. Florin Bogdan, fratele Virgil Susan, Cristian Borota, Valer Ioan   şi  oaspetele de la Institutul Teologic Franciscan din Roman, pr. Cazimir.

La final, parohul Cristian Tiba a sfinţit  apa din recipientele pregătite, a sfinţit pe toţi cei prezenţi  iar credincioșii au primit  Agheasma mare, pe care o pot consuma în următoarele opt zile, dar și în cursul anului după post și rugăciune.

Biserica Sf.Anton de Padova din Carei este singura biserică  care nu primeşte de la administraţia locală nici un sprijin financiar pentru întreţinere.

În fiecare an, pe 6 ianuarie se prăznuiește Botezul Domnului, cunoscut în popor sub denumirea de Bobotează.

Agheasma mare se păstrează vreme îndelungată la fel de proaspătă, de curată şi de bună la gust ca  apa de izvor  iar credincioşii o păstrează la loc de cinste, în sticle curate, în care se pune, de obicei, un fir de busuioc. Din această apă se gustă, pe nemâncate, în zilele de post sau la sărbătorile mari.

Buletin de Carei

comentarii

de Farcau Mariana la 6 ianuarie 2017 - 20:43

Ma bucur pentru credinciosii de la Sf.Anton din Carei care azi au participat intr-un numar atat de mare la marea sarbatoare!Cat priveste sprijinul financiar de la administratia locala nu comentez aici..nu ma mai mira nimic…!Multumesc pentru fotografii Buletin de CAREI!

Lasati un comentariu