Creşterea numărului de city manageri pentru reducerea corupţiei. Ce părere aveţi?

• publicat la: 13 februarie 2017
Creşterea numărului de city manageri pentru reducerea corupţiei. Ce părere aveţi?

Ştiaţi că se discută despre modificarea Legii 215 din 2001?  Președintele CNMR, domnul Alexandru Cumpănașu, a subliniat nevoia modificării legii nr. 215 din 2001 privind administrația publică locală în sensul creșterii numărului de city manageri pentru a încuraja scăderea corupției, se menţionează pe pagina de Facebook a CNMR.

Timp de 2 zile, pe 17 și 18 decembrie 2016, a avut loc la Predeal, Forumul Naţional al Asociatiei Administratorilor Publici din România (AAPRO), asociație membră a Coaliției Naționale pentru Modernizarea României ce militează pentru profesionalizarea actului de guvernare-cetățean și pentru dezvoltarea sustenabilă și durabilă a comunităților locale.

Pe lângă cei 100 de administratori publici și 3 primari, din afara județului Brașov, la eveniment au participat: Alexandru Cumpănașu, Președintele Asociației pentru Implementarea Democrației și Președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, Mihai Adrian Groșan, Directorul Direcției pentru Descentralizarea Administrației Publice din MDRAP și prof.dr. Florin Nemțanu de la Universitatea Politehnică București, care au prezentat realizările din ultima perioada și proiectele de viitor ale societății civile, administrației centrale și mediului academic, în ceea ce privește actul de guvernare locală, dezvoltarea mecanismelor de monitorizare și evaluare ale performanței administrațiilor locale, promovarea unor concepte inovative (cum ar fi smart city, mobilitatea urbană, etc.) și relația Asociației cu ceilalți parteneri instituționali. Din partea Primăriei Carei nu a participat nici un reprezentant.

Ce părere aveţi?  Creşterea numărului de city manageri la o primărie este  o soluţie pentru reducerea corupţiei din administraţia publică?

Buletin de Carei   sursa  Coalitia Natională pentru Modernizarea României – CNMR

Lasati un comentariu