Cum sărbătoresc îndrăgostiții Dragobetele?

• publicat la: 23 February 2017
Cum sărbătoresc îndrăgostiții Dragobetele?

38% dintre cei 400 de intervievaţi  sărbătoresc Dragobetele. Totodată, 36% dintre ei sărbătoresc atât Dragobetele, cât și Valentine`s Day  iar 34% dintre îndrăgostiți consideră  că ideal este să petreacă o zi de Dragobete  liniștiți, acasă, potrivit  unui sondaj realizat de ColorEscu. 

Românilor le plac sărbătorile. Și iubirea. Mai mult decât atât, se pare că nu se orienteaza doar spre sărbători ”de import”, cum mulți ar putea crede, ci reînvie cu bucurie și sărbătorile tradiționale românești.

Ce cadouri cumpără românii de Dragobete și/sau Valentine`s Day, cât cheltuiesc și unde?

Indiferent ce zi a iubirii sărbătoresc, se pare că un cadou care să o marcheze e mereu binevenit! 77% dintre respondenți declară că își fac în cuplu cadouri cu această ocazie. 63% dintre ei alocă un buget cuprins între 50 – 100 de lei pentru cadou, 32% ajung până la 300 de lei și doar 5% depășesc această valoare.

Promovarea din ultima perioadă a Dragobetelui a făcut ca 85% dintre cei care au răspuns sondajului să știe că acesta este un personaj mitologic românesc, patron al dragostei și al bunei dispoziții.

Cadourile simbolice par a fi preferatele îndrăgostiților români, 72% declarând că preferă să cumpere cărți, flori, dulciuri sau astfel de cadouri de suflet. În top urmează, aproape la egalitate, bijuteriile (11%) și hainele (10%). Remarcăm și că ziua îndrăgostiților îi trimite pe români și în magazine clasice, dar și online pentru cumpărături – 49% declară că își cumpără cadourile și online și din magazine, 46% din magazine și doar 5% online.

Cum e cu romantismul de Dragobete?

Când vine vorba despre modul în care preferă să sărbătorească Dragobetele, observăm o egalitate între cei care văd ca o întâlnire romantică ideală o zi întreagă petrecută într-un loc nou (34%) și cei care se gândesc mai degrabă la o seară liniștită petrecută acasă (34%). Totodată, 27% optează pentru o cină romantică în cuplu.

Mergând într-o sferă mai personală și mai puțin pragmatică a modului în care românii se raportează la iubire, am vrut să aflăm prin ce cuvinte o definesc aceștia cel mai ușor, iar rezultatele au fost:

  • Roșu, pasiune, energie- 79%
  • Fluturi, inconștiență, nebunie- 11%
  • Alb, liniște, speranță- 7%
  • Altele- 3%

În  același  timp, inima este simbolul cu care 84% dintre participanții la sondaj au asociat  iubirea, urmată de flori (7%) și  inel (5%).

Sondajul a fostrealizat online, prin intermediul  platformei Facebook și a site-uluiwww.colorescu.ro  în   perioada 8 – 20 februarie.

comunicat  ColorEscu

Lasati un comentariu