Ministrul Gabriel Petrea la masa dialogului cu partenerii sociali

• publicat la: 20 februarie 2017
Ministrul Gabriel Petrea la masa dialogului cu partenerii sociali

Astăzi, 20 februarie a.c., Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea a avut întrevederi cu reprezentanții Federației Sindicatelor Libere ale Salariaților Civili din Unitățile Ministerului Apărării Naționale, Federației Sindicatelor Libere din Chimie și Petrochimie și a celor de la Federația Sindicală a Siderurgiștilor METAROM, ca urmare a solicitării acestora.

”Consider după toate întâlnirile cu federațiile reprezentative ca principală problemă a dialogului social în acest moment o reprezintă chiar Legea nr. 62/2011. Așa cum am mai afirmat, modificarea cadrului legislativ este prevăzută în Programul de Guvernare 2016-2020. Ne-am asumat dezvoltarea unei culturi a dialogului social, o mai bună informare și consultare a partenerilor, o standardizare a activității Comisiilor de Dialog Social. Toate aceste lucruri se vor întâmpla. Ne dorim ca atât patronatul cât și sindicatul să conștientizeze că doar prin dialog putem vorbi despre progres social. Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social își reafirmă deschiderea și transmite tuturor partenerilor propunerea pentru o relațiue bazată pe colaborare și parteneriat” – Gabriel Petrea, Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social.

La rândul lor reprezentanții federațiilor sindicale participante la întrevedere au declarat și suținut că doresc ca dialogul să continue în vederea armonizării legislației existente.

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu