La Craidorolț va avea loc Festivalul Meșteșugurilor și Tradițiilor

• publicat la: 16 mai 2017
La Craidorolț va avea loc Festivalul Meșteșugurilor și Tradițiilor

Duminică 21 mai de la ora 13:00,în  organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale  Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și în parteneriat cu Muzeul Județean Satu Mare se va desfășura cea de-a doua ediție a Festivalului Meșteșugurilor și Tradițiilor la Muzeul Etnografic din localitatea  Craidorolț.
Neîndoielnic, Muzeul Etnografic al luiSorin Avram din Craidorolț este unul dintre cele mai bogate și mai spectaculoase din întreg județul  nostru.
Cu răbdare, sacrificiu și iubire, omul acesta, un împătimit al frumosului și autenticului, a adunat de-a lungul vieții sale, acele obiecte care trasează conturul viguros, al unui profil identitar inconfundabil.
Din Oaș în Codru, din Maramureș și până pe Someș, există în acest muzeu splendori etnografice cu care ar puteasa se mândrească orice  muzeu din România.
Un muzeu adevărat, plin de obiecte autentice, adevărate comori izvorâte din sufletul neamului românesc, mărturii peremptorii ale unei civilizații rurale armonioase si  echilibrate, dovezi de netăgăduit ale dragostei pentru frumos ale unui popor puternic și demn, a transformat-o în  credința de căpătâi.

Programul artistic va fioferit de Dănțăușii din Soconzel cu Malvina Madar Iederan, Taraful Tradițional al Ansamblului Cununița, Ansamblul „Mugurașii Codrului” din Giorocuța, și Ansamblul Județului „Doruri Sătmărene”.

 

Lasati un comentariu