Festivalul Vinului Sătmărean. Proconsul şi Ducu Bertzi printre invitaţi

• publicat la: 11 iunie 2017
Festivalul Vinului Sătmărean. Proconsul şi Ducu Bertzi printre invitaţi

Consiliul Județean Satu Mare, în colaborare cu Asociația Viticultorilor din județul Satu Mare vor prezenta, în cadrul unui eveniment inedit ”vinurile stoarse de pe podgoriile sătmărene”.Dragostea pentru această nobilă îndeletnicire, pentru soiuri și sortimente,pentru practicile culturale și enologice va culmina într-un eveniment special: ”Festivalul Vinului Sătmărean” careva avea loc în 17-18 iunie în Satu Mare, Piața 25 Octombrie.

Festivalul va fi precedat de un concurs de vinuri nobile între producătorii județului Satu Mare, care se va desfășura în perioada 14-16 iunie 2017, informații despre concurs se poate obține de la Asociația Viticultorilor, președinte: Leiher Geza, tel: 0722-332088. Festivitatea de premiere a concursului va avea loc în data de 17 iunie 2017, de la ora 14.00 în Piața 25 Octombrie, moment festiv care marchează și deschiderea Festivalului Vinului Sătmărean.

Pentru a oferi vizitatorilor un program diversificat, în acest organizatorii au selectat mai multe stiluri muzicale: folclor și muzică tradițională, dar și folk sau blues, swing, similar altor festivaluri de vinuri.

Sâmbăta:de la ora 15 vor urca pe scenă ansamblurile folclorice județene, de la ora 17 trupa Canarro va crea atmosferă desebită prin muzica lor ”manouche swing”, iar sătmărenii de la Black River Blues Band vor oferi un spectacol de blues, perfect pentru a savura un vin cu prietenii. Punctul culminant al serii va fi concertul Proconsul, formație îndrăgită de sătmăreni.

Duminica: elevii Școlii de Arte vor prezenta un program muzical sătmărenilor, după care Suba Attila & Soulfool Band va aduce stilul new orleans blues & swing pe scenă. De la ora 18 Ducu Bertzi va încânta publicul cu cele mai frumoase melodii al carierei sale, iar cunoscutul interpret Pély Barna va oferi un one-man show muzical deosebit. La finalul festivalului, voia bună va fi asigurată de formația White Mahala, una dintre cele mai apreciate formații în muzica românească contemporană.

În ambele zile vor fi organizate degustări de vinuri în Piața 25 Octombrie, iar o echipă coordonată de chéf Bertici Kinga va prepara mâncăruri tradiționale care se asorteză cu vinurile nobile.

Festivalul Vinului Sătmărean se află la a V-a ediție, organizat inițial în cadrul proiectului de succes ”Drumul Vinului Sătmărean” din anul 2013. Vă așteptăm!

comunicat

Lasati un comentariu