Prea multe drapele deranjează câţiva angajaţi de la Muzeul Satului din Bucureşti. Cine apără drepturile românilor din Carei?

• publicat la: 12 iunie 2017
Prea multe drapele deranjează câţiva angajaţi de la Muzeul Satului din Bucureşti. Cine apără drepturile românilor din Carei?

În timp ce eroii noştri mureau pe câmpul de luptă pentru ca tricolorul să fluture liber pe pământul românesc lăsat moştenire copiilor lor, angajaţi la Muzeul Satului din Bucureşti  interzic  românilor din Harghita şi Covasna să intre în incinta instituţiei cu  drapele tricolore!  Motivul? ….,,pentru a evita o manifestație patriotică,,. Halucinant de-a dreptul!

http://www.dantanasa.ro/exclusiv-romanii-din-covasna-si-harghita-impiedicati-sa-intre-cu-drapelul-romaniei-in-muzeul-satului-din-bucuresti/

Conform comunicării oficiale dintre angajatii muzeului si grupul de români, vizitatorilor muzeului le-au fost interzise: ,,lozinci, înscrisuri sau alte acte de patriotism  ce ar putea prejudicia identitatea etnicilor maghiari, atât din zonele Covasna si Harghita cât si a altor grupuri etnice din România…,,

Cum rămâne  cu prejudicierea românilor din România din oraşele unde conducerea este exclusiv  asigurată de etnicii maghiari? La Carei  cum se permite ca să nu existe nici o clasă de meserii pentru viitori ospătari sau vânzători sau tapiţeri  cu predare în limba română? Cum a permis Ministerul Educaţiei şi Învăţământului  ca românii să fie umiliţi în ţara lor?

Parlamentarii UDMR au depus la Camera Deputatilor un proiect de lege de modificare a Legii administratiei publice locale 215/2001 privind utilizarea limbii materne, în care propun scăderea pragului de 20%, cât este în prezent, la 10% al numărului persoanelor apartinând minorităţii nationale din totalul populatiei unei localităţi necesar pentru ca autorităţile să asigure folosirea limbii materne.

Cum rămâne cu românii din Carei care nu îşi pot înscrie copii la clase de meserii …în limba română, limba maternă ? Cine protejează limba maternă a românilor din zonele unde conducerea este  asigurată de etnici maghiari? Cum a aprobat Inspectoratul Şcolar Judeţean astfel de anomalii?

Tot e bine că după semnalările Buletin de Carei, din anul şcolar 2017-2018 vor apare din nou clase de meserii cu predare în limba română, deci vom avea şi ospătari şi vânzători care vor putea  servi şi clienţii români. Mai găsiţi şi acum pe site ul oficial al Inspectoratului Şcolar sătmărean  planul de şcolarizare  pe anul în curs….

 

Cum permite Ministerul Culturii ca un monument de for public cum este Monumentul Ostaşului Român  din Carei să fie  mascat de o pădure de tuia de peste 9 m înălţime iar de jur împrejur să fie recent plantaţi brazi ?  Sau ca soclul pe care este amplasat bustul Eroului Naţional Avram Iancu să nu fie întreţinut şi reabilitat?

http://www.buletindecarei.ro/2017/04/specialistii-recomanda-reabilitarea-soclului-pe-care-sta-eroul-national-avram-iancu.html

Cine din Guvernul României protejează românii din localităţile unde nu sunt reprezentaţi în conducere? Cine ia atitudine pentru ca românii  din satul de moţi Ianculeşti să poată beneficia de un Cămin Cultural funcţional pentru păstrarea identităţii lor şi a valorilor lor culturale tradiţionale?

În tot acest timp, angajaţi de la Muzeul Satului din Bucureşti se îngrijesc  de   presupuse prejudicii aduse minorităţii maghiare şi se simt deranjaţi de steagurile tricolore  care au fost apărate de înaintaşii lor cu preţul vieţii, eroi datorită cărora  statul numit România este unitar!

Copii maghiarilor din Carei sunt angrenaţi în activităţi şcolare  unde li se cultivă mândria de a fi maghiar  şi nimeni nu a fost deranjat dar românilor  din Covasna Harghita li se interzice dreptul de a pătrunde la o instituţie din România cu steaguri tricolore. Halucinant!

https://anziksz.com/2016/01/23/mit-is-jelent-magyarnak-lenni/

Buletin de Carei

 

comentarii

de unio la 13 iunie 2017 - 06:36

In curand patriotismul va fi infractiune! Ne intoarcem la anii `50 ?

de Eu la 14 iunie 2017 - 16:17

Tendențios!!!!!!!!! Articolul la care se face trimitere este învechit. Au avut dreptate, fie eveniment patriotic, fie religios.

de Romania la 14 iunie 2017 - 16:23

Gretos comentariu ai facut Eu. Aici suntem in Romania si putem pune cate steaguri vrem noi pentru ca suntem in casa noastra si pe pamantul nostru. Si la evenimente religioase tot romani cu steaguri tricolore suntem si tot la noi acasa. Daca nu va convine nu va uitati sau alegeti tara care va convine!

de unio la 14 iunie 2017 - 16:47

@ Eu 14 iunie 16:17
Amice, esti idiot! Articolul la care se face trimitere in 12 iunie 2017 este din 10 iunie 2017! E invechit doar pentru cine nu stie sa efectueze operatiunea aritmetica numita „scadere”! Cine „au avut dreptate”? Cei care au ajuns sa sacrifice interesele majoritatii ca sa menajeze sentimentele unei minoritati? Pai daca am ajuns sa sustinem ca exista „acte de patriotism ce ar putea prejudicia identitatea etnicilor maghiari, atât din zonele Covasna si Harghita cât si a altor grupuri etnice din România…” inseamna ca patriotismul trebuie eradicat, drapelul tricolor rosu, galben, albastru trebuie desfiintat, impreuna cu limba romana, cu statul roman si cu poporul roman ca sa nu prejudicieze identitatea etnicilor unguri si a altor grupuri etnice! Adica sa nu se mai manifeste romanii ca romani in Romania, ca sa nu prejudicieze pe unguri sau pe cine stie care minoritari? Este la fel de inept precum a le cere ungurilor din Ungaria sa nu se manifeste ca unguri in respectiva tara si sa nu-si foloseasca tricolorul rosu alb verde, nici limba ungureasca, numai pentru ca sa nu prejudicieze interesele comunitatilor sarba, croata, romaneasca, germana etc. de pe teritoriul Ungariei! Pai atunci sa plece naibii romanii din Romania, daca nici in Romania nu mai este loc pentru manifestarile romanesti! Asta e logica stramba a celor de la muzeul satului, devenit cuib de internationalisti kominternisti! E clar nu numai ca nu e vorba doar despre faptul ca nu sunt intregi la cap, ci si despre o indoctrinare antinationala, globalista si apatrida ce vizeaza distrugerea manifestarilor identitare romanesti, de tipul celor practicate in anii `50, cand puteai face puscarie daca ai fi cantat imnul actual al Romaniei pe motiv de manifestare nationalista, burgheza, opusa internationalismului proletar!

de Protestatarul din umbra la 14 iunie 2017 - 18:17

Nu destul ca identitatea romaneasca in Ardeal e pusa la incercare mai vin si acesti mitici cu ideile lor cretine.Foarte bun si pertinent comentariul de Unio.

Lasati un comentariu