Astrişti careieni în Tabăra de Cultură Etnografică „Acasă la noi”. Participare la comemorarea de la Oituz

• publicat la: 19 august 2017
Astrişti careieni în Tabăra de Cultură Etnografică „Acasă la noi”. Participare la comemorarea de la Oituz

Adolescenți și tineri din întreaga ţară participă în aceste zile la  Tabăra  Națională de Cultură Etnografică „Acasă la noi” de la valea Budului din judetul Bacău.

Dintre participanti fac parte şi elevi de la Asociaţiunea ASTRA Carei îndrumaţi de prof. Rodica Pop şi Adela Donca.

Pe parcursul șederii lor la Valea Budului, tinerii  vor avea parte de activități care să-i ajute la dezvoltarea abilităților creative, activități coordonate, în cadrul unor workshop-uri, de profesioniști în domeniul etnografiei.

Fiecare grup participant  prezintă  un moment artistic reprezentativ pentru zona  lor de provenienţă. Tinerii astrişti careieni au pregătit un scurt montaj de poezie şi cântec patriotic   ,, Eroii nu mor niciodată,, pe care l-au pus în scenă în cursul serii de vineri 18 august 2017.

Organizatorii au oferit elevilor si o mică excursie în imprejurimi, chiar o vizită la una din cele mai reprezentative societăţi băcăuane, SC Agricola International Bacău.

In cursul zilei de sâmbătă 19 august 2017,  toţi participanţii, cu mic cu mare au luat parte la ceremonia de comemorare a eroilor căzuţi la Oituz în luptele pentru apărarea patriei.

2017 este declarat de Guvern, printr-o Hotărâre, “Anul Mărăști, Mărășești, Oituz – 100”, dedicat comemorării a 100 de ani de la sacrificiul ostașilor români în luptele care au avut loc în aceste localități. Ministerul Apărării Naționale  organizeaza  cu acest prilej manifestări culturale, artistice, cu caracter simbolic.  Victoriile si sacrificiile ostașilor români din vara anului 1917 au avut o importanță deosebită in realizarea  Marii Uniri  de la 1  Decembrie 1918.

Astriştii careieni  participă  pentru al doilea an consecutiv  în tabăra  „Acasă la noi” de la valea Budului.

Finalul Taberei de Etnografie  va fi marcat de un spectacol de folclor – coordonator, prof. Dumitru Pricopie.

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu