Poliţia Carei la ştrand

• publicat la: 29 August 2017
Poliţia Carei la ştrand

În data de 26.08.2017, în ștrandul din municipiul Carei, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, specialiști și voluntari ai  Centrului Antidrog Satu Mare, dar și reprezentanți ai Poliției Locale Carei au coordonat evenimentul public organizat în cadrul Campaniei de prevenire a infracțiunilor comise pe fondul consumului de alcool sau droguri ” ZERO LA MIE”.

Într-un mediu informal, relaxat,  s-a vorbit despre lucruri cu adevărat serioase, care ne marchează viața într-un mod semnificativ, de cele mai multe ori tragic – riscurile la care ne expunem cu toții atunci când alegem să consumăm alcool sau droguri înainte de a ne urca la volan.  Polițiștii rutieri, agent JOJA ANA și agent șef MOCAN CRISTIAN,  prezenți la activitate  au expus  aspecte infracționale care pot surveni în urma  consumului de alcoo la volan. De asemenea, au avut loc și dezbateri cu privire  la infracțiunile săvârșite pe fondul consumului de alcool : tâlhării, violențe, vătămări, tulburarea ordinii și liniștii publice,  coordonate de către polițistul de proximitate – agent șef principal  MĂRCUI CRISTIAN.

Standul informativ cu pliante, flyere și broșuri, chestionarele premiate pe loc, concursurile de cunoștințe și aptitudini cu premii, testarea ochelarilor care simulează starea de ebrietate au captat atenția publicului, participanții implicându-se activ în activitățile de informare și verificare a cunoștințelor propuse de organizatori.

Prin intermediul celor trei evenimente organizate în zone de agreement:  ștrandurile de la Tășnad și Carei și o zonă intens circulată din orașul Negrești Oaș, echipa de specialiști responsabilă cu implementarea campaniei ZERO LA MIE a urmărit  conștientizarea publicului larg, în special tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 – 35 ani,  cu privire la riscurile infracționale, dar și de victimizare în traficul rutier generate în urma consumului de alcool sau droguri.

Mesajul campaniei  ce s-a dorit a fi transmis se axează pe o premisă reală: noi oamenii nu suntem construiți să funcționăm cu alcool. Orice cantitate de alcool consumată reprezintă o provocare, un efort pentru organism de a metaboliza o substanță care îi este nefirească. Nu greșim atunci când refuzăm, greșim atunci când alcoolul ne poate aduce în situații de risc și alegem riscul, nu siguranța.

ZERO ALCOOL ȘI DROGURI (cel puțin) pentru copii, femei însărcinate, conducători auto și alți participanți la traficul rutier! ZERO ALCOOL pentru toți cei care au probleme în a-și controla pornirile violente! – a fost concluzia unanim acceptată de către toți participanții la cele trei evenimente realizate sub coordonarea  specialiștilor în  prevenire – CÂMPAN  BEATRIX PUȘA ( Centrul Antidrog Satu Mare) și inspector principal CHIOREAN LIVIANA ( I.P.J.Satu Mare – Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității), cu aportul polițiștilor din structurile ordine publică, proximitate, rutieră.

Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare a beneficiat în aceste activități de sprijinul Centrului  Antidrog Satu Mare și al Primăriilor Municipiului Carei, Orașului Tășnad și Orașului Negrești Oaș.

comunicat

Lasati un comentariu