Susţinere financiară pentru anumite categorii de şomeri

• publicat la: 22 august 2017
Susţinere financiară pentru anumite categorii de şomeri

Prima de relocare , neimpozabilă, acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj, egală cu 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliul sau noua rețedință, dar nu mai mult de 900 de lei.

De această sumă vor beneficia persoanele înregistrate ca șomeri la agențiile pentru ocuparea forței de muncă care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate situate la o distanță mai mare de 50 km față de localitatea în care își au domiciliul sau reședința și, ca urmare a acestui fapt, își schimbă domiciliul sau își stabilesc reședința în localitatea respective sau în localitățile învecinate acesteia.

Beneficiază de primă de relocare persoanele care se încadrează în muncă cu normă întreagă pentru o perioadă de cel puțin 12 luni.

Prima de relocare se acordă persoanelor ale căror venituri nete lunare realizate de către acestea în situația in care  sunt persoane singure sau împreună cu familiile acestora nu depășesc suma de 5.000 lei/lună.

Prima de relocale stabilită în cuantumul prevăzut se acordă lunar pe o perioadă de cel mult 36 de luni, în situația în care sunt respectate condițiile de acordare.

Drepturile se acordă numai dacă persoanele îndreptățite vor depune la AJOFM unde se află în evidență în termen de maximum 60 de zile de la data angajării,documentele prevăzute de lege.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu