Ministrul Apărării Naţionale şi Prefectul judeţului Satu Mare vor întâmpina Ştafeta Veteranilor la Carei

• publicat la: 23 octombrie 2017
Ministrul Apărării Naţionale şi Prefectul judeţului Satu Mare vor întâmpina Ştafeta Veteranilor la Carei

UPDATE:

Ceremoniile de  sărbătorire a Zilei Armetei de la Carei încep la ora 11,30.

.

Miercuri 25 octombrie vom sărbători Ziua Armatei Române.  Ca în fiecare an, pe platoul din faţa Monumentului Ostaşului Român vor sosi oficialităţi şi înalte feţe bisericeşti. Până la această oră şi-au anunţat prezenţa Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, Prefectul Darius Filip, Mitropolitul Clujului, Vadului  şi Feleacului, ÎPS Andrei, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, PS Iustin, Divizia Gemina de la Cluj Napoca.

Nici în acest an careienii nu vor putea urmări desfăşurarea ceremonialului dedicat Zilei Armatei de la Monumentul Ostaşului Român din cauza perdelei forestiere înalte de 9 m care înconjoară locul. Nici militarii care stau de strajă nu vor face excepţie. vor avea în faţă doar perdeaua de tuia şi vârful obeliscului.

Ziua de 25 octombrie va fi şi ziua în care se vor întâlni la  Carei cele trei ramuri ale Ştafetei Veteranilor.

Începând cu 11 octombrie 2017, Asociația  Voluntarilor Invictus desfășoară ediția a patra a Ștafetei Veteranilor cu scopul de a promova respectul  față de veteranii de ieri și de azi ai României.

Evenimentul reprezintă alergare în ștafetă pe 35 de tronsoane măsurând între 35 și 130 kilometri, însumând în total 2396 de kilometri.  98 de voluntari alergători, bicicliști însoțitori și coordonatori sunt implicați în această acțiune în toată țara, fiind repartizați pe trei trasee.

Voluntarii poartă tricoul cauzei Invictus, cauză care sprijină luptătorii răniți în teatrele de operații să participe la Invictus Games, mulți dintre aceștia alegând să facă și  fundraising pe paginile personale care pot fi găsite la adresa www.invictusromania.galantom.ro

Toți cei care vor să încurajeze sau să însoțească alergătorii și să își arate respectul civilizat față de eroii și veteranii României sunt bineveniți, graficul desfășurării acțiunii fiind prezentat pe evenimentul creat pe pagina de facebook Invictus Romania.

Miercuri, 25 octombrie, în jurul orei 12,00 , cele trei ştafete se reunesc la Carei în faţa Monumentului Ostaşului Român. Ştafeta de pe traseul roşu va vosi în cursul zilei de marţi 24 octombrie 2017 la Satu Mare iar în dimineaţa zilei de miercuri va porni spre Carei. Ştafeta de pe traseul galben va sisi în cursul serii de marţi la Tăşnad urmând ca miercuri dimineaţa să pornească spre Carei. din OIadea va sosi la carei pe traseul albastru maratonistul Levente Polgar din Aiud.

Careienii doritori a întâmpina Ştafeta Veteranilor îi pot aştepta la intrările în oraş dinspre Satu Mare, Tăşnad şi Oradea  în jurul orei 12,00.

Buletin de Carei

 

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu