Ștafeta Veteranilor de Război se apropie de Carei. Astăzi a ajuns la Cluj Napoca

• publicat la: 11 octombrie 2015
Ștafeta Veteranilor de Război se apropie de Carei. Astăzi a ajuns la Cluj Napoca

Duminică, 11 octombrie, s-au împlinit 71 de ani de când municipiul Cluj-Napoca a fost eliberat de sub ocupaţia trupelor horthyste, în timpul celui de-al doilea război mondial. Cu acest acest prilej, începând cu ora 12.30, în Cimitirul Eroilor a avut loc o ceremonie de comemorare a ostașilor români, sub organizarea Primăriei municipiului Cluj-Napoca, noteaza napocanews.ro.

Pe 11 octombrie 1944, în cadrul “Operaţiunii Cluj“, oraşul a fost eliberat de Diviziile 18 Infanterie şi 2 Munte, care au învăluit municipiul pe la nord-est şi pe la vest, fiind sprijinite şi de forţe sovietice, care au acţionat frontal.

La evenimente au ajuns 30 de miliari din gruparea Invictus plecaţi sâmbătă, 10 octombrie, cu „Ştafeta Veteranilor” de la Monumentul Eroilor din Oarba de Mureş. Ei au predat ştafeta în cadrul unui ceremonial militar care a marcat eliberarea oraşului din centrul Transilvaniei.

„Ştafeta Veteranilor” a început în 4 septembrie la Bucureşti şi se va încheia la Carei.

Participanţii au dus cu ei un steag pe o distanţă de peste 1.000 de kilometri, pe patru trasee stabilite în funcţie de direcţiile de acţiune ale Armatei României pentru eliberarea teritoriului naţional.

Lasati un comentariu