La Primăria Carei continuă nebunia

• publicat la: 27 februarie 2018
La Primăria Carei continuă nebunia

Ce poate fi mai convenabil pentru ascunderea ilegalităţilor din Primăria Carei  decât un anunţ pescuit de la comentarii? Băieţii veseli din Primărie au lăsat deoparte odele şi omagiile la adresa conducătorului lor iubit şi au trecut  de la informările despre Jobikk la Noua Dreaptă. Pe blogurile lor nu găseşti nimic  despre paguba de miliarde de lei constatată de Curtea de Conturi şi nici despre tăierile neregulamentare din parcul dendrologic aflat în domeniul public şi nici despre Sala Festivă din Primăria Carei  pictată doar cu simbolistică maghiară. Nimic despre banii  publici alocaţi pentru protocol la UDMR sau pentru renovare sediu UDMR Carei. Mai nou se premiază membrii UDMR  cu distincţii ale oraşului. Cică pentru servicii.

Garda de Mediu Satu Mare a aplicat o sancţiune operatorului economic care efectua tăieri neregulamentare care au dus la distrugerea unui arbore din jur dar Primăria Carei nu a reacţionat şi nu a fost deranjată de pierderea unui arbore din parc.

Adresa  Primăriei Carei către Agenţia de Protecţia Mediului Satu Mare pentru obţinerea avizului de tăiere de arbori din parc menţiona că lista propusă conţine uscături adică arbori uscaţi în proporţie de 80-100% .

O banală plimbare prin parc ne arată că uscăturile adică arborii uscaţi şi găunoşi nici măcar nu sunt marcaţi pentru tăiere!  O plimbare prin parc este  o cerinţă peste puterile  băieţilor veseli din Primăria Carei? După tuse a apărut şi junghiul  dar nici împreună nu reuşesc  să descurce înţelesurile limbii române darmite gravele abateri de la legalitate din Primăria Carei.

Primarul şi viceprimarul au completat cu mânuţa lor Declaraţii de interese care nu corespund realităţii dacă luăm în considerare Statutul depus de Asociaţia Equus la Primăria Carei pentru a fi scutită de impozitul pe anul 2018. Oare s-a înecat tusea cu junghiul sau invers de nu au mai menţionat nimic despre Declaraţiile de interese ale primarului şi al viceprimarului?

Cum rămâne cu Decizia dată pentru înfiinţarea acestei asociaţii cu 2 luni înainte de a  i se aproba sediul de către Consiliul Local în anul 2000? Din banii careienilor Primăria Carei a cumpărat pentru această asociaţie doi cai de rasă cu peste 18.000 lei bucata care au fost trecuţi în Registrul Agricol abia în 2017 după întrebările adresate de Buletin de Carei.

Buletin de Carei a fost acuzat mereu că este pro PNL.  Blogurile băieţilor veseli mustesc de materiale pro UDMR  dar pentru ei  ,,este voie,,. De unde  noua schimbare de direcţie la băieţii veseli din Primăria Carei? A dat şefu’  noi directive ? Nu se mai pot controla şefii de partide din Carei sau nu se mai pot introduce membrii aleşi şi bine pregătiţi în prealabil?

Faceţi curăţenie domnule primar şi încercaţi să respectaţi legea! Nu vă mai folosiţi de banii oraşului pentru acordarea de avantaje unor grupuri de interes.

Respectaţi fiecare cetăţean, învăţaţi consilierii să nu mai închidă telefonul în nas careienilor care sună în timpul programului şi cer lămuriri şi respectaţi fiecare careian, nu discriminaţi pe bază de etnie sau religie!

Puneţi în valoare Monumentul Ostaşului Român, nu mai plantaţi brazi în jurul lui şi iluminaţi nocturn identic toate monumentele din Carei.

Puneţi în curat afacerea cu ştrandul, cu Registrul spaţiilor verzi, cu terenurile …şi nu  luaţi de la ianculeşteni pământurile prin adrese care mustesc  de nereguli. Mai bine renovaţi Căminul Cultural din satul Ianculeşti pentru a încuraja activităţile culturale româneşti cu specific moţesc.  Cine administrează lacul Ianculeşti domnule primar? De ce au fost scoşi nuferii specii rare?

De ce plătiţi din banii careienilor monumente unde limba română nu are caracter de limbă oficială şi apare pe a doua poziţie? Cum vă permiteţi să ne sfidaţi pe noi, românii care trăim în Carei şi suntem contribuabili oneşti? Nu am uitat de momentul 18 noiembrie 2017 , sfidător,  de la dezvelirea grupului statuar  unde fluturau doar steaguri maghiare nu şi româneşti.

De ce aţi plătit pentru pictura unei săli festive în Primăria Carei din care lipsesc simbolurile româneşti şi de ce la toate lucrările din Primăria Carei şi Casa de Cultură sau Teatru Municipal igrasia a revenit după milioanele de euro investite în lucrări?

Sunt prea grele întrebările pentru a primi un răspuns?

Buletin de Carei

 

 

comentarii

de prof.Viorica Boldur la 27 februarie 2018 - 14:11

Sa speram ca intrebarile de mai sus vor primi raspuns in aceasta viata,nu in cea de apoi..In ce ma priveste,am 71 de ani- ceea ce inseamna ca nu am foarte multi ani de trait de acum inainte dar,sincer,sper sa aflu adevarul si sa se ia masuri de indreptare a lucrurilor care nu sunt in regula inca in timpul vietii mele.

de unio la 28 februarie 2018 - 17:02

Speranta moare ultima!

de Lucian la 1 martie 2018 - 19:58

La multi ani doamna Viorica Boldur.

Lasati un comentariu