O fundaţie din Budapesta se va implica în problema familiilor defavorizate din Carei

• publicat la: 3 august 2018
O fundaţie din Budapesta se va implica în problema familiilor defavorizate din Carei

Sala de conferinţe a Castelului Karolyi din Carei a fost închiriată astăzi de o fundaţie din Budapesta. Potrivit celor declarate de consilierul local Hago Nandor, şef secţie Muzeu Carei, au participat protopopul bisericii romano-catolice din Carei, reprezentantul asociaţiei Stella Maris de pe strada Tireamului, reprezentanţi ai unei biserici metodiste din Ungaria, Istvan Ferenczi şi reprezentaţi ai unei fundaţii din Nemesvámos.

Domnul Hago a declarat că a fost vorba despre intenţia de a se accesa proiecte comune în sprijinul familiilor defavorizate, ale copiilor din comunităţile rrome .

Evenimentul nu a fost anunţat pe panourile de afişaj dar a beneficiat şi de vizitele unor consilieri locali. Potrivit unei persoane care a fost în sală la discuţii a fost abordată şi problema cotelor de refugiaţi  ce încearcă să pătrundă în această zonă.

Problema familiilor defavorizate şi a copiilor ce provin din astfel de familii este una ce merită atenţie în zona noastră având în vedere că au fost accesate proiecte până acum doar pentru comunităţile rrome.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu