Acțiuni ale Invictus la Carei și Foieni

• publicat la: 4 aprilie 2019
Acțiuni ale Invictus la Carei și Foieni

” Codrule codruțule , ce mai faci drăguțule. …” E Lună Pădurii 15 Martie- 15 Aprilie. Zile calde și senine….astfel că în cadrul evenimentului „PUI DE OM si PUI DE POM” , 30 Martie 2019 Cercetasii Romaniei CLNNV Satu Mare si Cutezatorii Muntilor Satu Mare au plantat peste 1400 de puieti de stajar, sâmbătă, 30 martie 2019, în Pădurea Foieni.

Echipa de voluntari Invictus România de la Carei și echipa Evoprovocarea- Liceu Teoretic Carei au spus prezent alaturi de elevi ai Școlii Gimnaziale Doba, tineri de la Asociatia Foyer din Satu Mare, membrii Clubul Lions Satu Mare.
La acțiune au fost prezenți specialiști din cadrul Ocolului Silvic Foieni, acestia explicand rolul padurii in viata noastra, precum si regulile si importanta plantarii arborilor. La finalul acțiunii s-a organizat o drumeție prin pădure, această rezervație naturală. Apoi s-au încumetat la o ștafetă sportivă, deoarece Invictus promovează mișcarea și solidaritatea, camaraderia și patriotismul.

Această sâmbătă fiind și ziua de pomenire a celor plecați spre eternitate, elevii au primit colac de la biserică, au adus un moment de respect și de reculegere pentru toți eroii neamului,respectiv a celor apropiați din familie.Au impartit colacul pentru a fi de pomenirea morților. Și au încununat ziua cu un moment artistic, cântece despre natură din cadrul Opționalului Mediu și Folclor, cântece patriotice ce au reverberații și ecouri scoborâtoare in istoria patriei.

Ansamblul de activități au reușit să fructifice bunele intenții , să sensibilizeze sufletul , să.l inunde de lumină și de bucuria comuniunii cu natura și a legăturilor interumane,intergenerationale.Palmaresul de vârstă a participanților a fost 1-60 de ani. ” Firicel verde de iarbă pe tine cine te-ntreabă, De ești verde sau uscat / Sau de ce ești supărat.”

prof.Carmen Maria Dindelegan

Lasati un comentariu