Zilele Iancului la ediția XX. Primăria Carei uită să promoveze evenimentul

• publicat la: 5 august 2019
Zilele Iancului la ediția XX. Primăria Carei uită să promoveze evenimentul

În organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Carei, prin Centrul Cultural al Municipiului Carei și în parteneriat cu Societatea Cultural- Patriotică „Avram Iancu” – Filiala Satu Mare, duminică 25 august 2019 se va desfășura cea de-a XX – a ediție a festivalului „Zilele Iancului”, în localitatea Ianculești.
Și anul acesta va fi un prilej de primenire sufletească, de reafirmare a unei identități puternice și mândre.  Chiar dacă UATM Carei le refuză dreptul de a avea un Cămin Cultural funcțional! Moții de la câmpie sunt inima prin care românismul bate în Sătmar, cel mai puternic, se spune  pe pagina   Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare. Să nu uităm totuși de urmașii lui Vasile Lucaciu din Lucăceni sau de Țara Codrului atât de vitregită și acum de CJ Satu Mare sau de Țara Oașului unde bate puternic inima fiecărui român pentru neamul românesc.

Programul de la Ianculești:
12:30 – slujbă religioasă în fața bustului lui Avram Iancu din localitatea Ianculești
18:00 – spectacol folcloric:
– Ovidiu Homorodean
– Radu Ciordaș
– Marian Buzilă
– Ansamblul Folcloric al Județului „Doruri Sătmărene”
– Tulnicăresele din Ianculești
– Grupul Folcloric de la Marna Nouă
– Cristian Crișan și Bogdan Zonocan

Afișul evenimentului nu a fost postat nici pe pagina Primăriei Carei care a alocat 25 de mii de lei și nici pe pagina Județul Satu Mare Consiliul Județean care apare ca organizator principal pe afiș la fel ca și Centrul Cultural al Municipiului Carei.

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2019/08/zilele-iancului-si-jocurile-politice-ale-primariei-carei-in-satul-fara-camin-cultural-functional.html

.

Lasati un comentariu