Țigări de contrabandă și migranți depistați de Poliția de Frontieră

• publicat la: 28 februarie 2020
Țigări de contrabandă și migranți depistați de Poliția de Frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au depistat un cetățean palestinian, solicitant de azil în România, care intenționa să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.

Joi, 27 februarie 2020, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berveni, au declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de competență.

Astfel, colegii noștri au depistat, la aproximativ 150 metri de linia de frontieră, pe direcția localității Oar, din judeţul Satu Mare, un cetățean străin care nu își justifica prezența în zonă.

Drept urmare, acesta a fost condus la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că persoana în cauză este cetățean din Palestina, în vârstă de 53 de ani, solicitant de azil în ţara noastră. Acesta încerca să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

 

Peste 2.300 pachete cu țigări de contrabandă,
confiscate la frontiera de nord a României

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat peste 2300 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, care urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

În data de 27 februarie, în jurul orei 09.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul maghiar C.F., în vârstă de 46 de ani, la volanul unui autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România.

Existând suspiciuni că acesta transportă țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, sub roata de rezervă a autoturismului, cantitatea de 350 pachete cu ţigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare totală de 1.575 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar  bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, autoturismul fiind reținut până la plata amenzii.

În data de 28 februarie, în jurul orei 03.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, cetăţeanul român B.P., în vârstă de 35 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava, conducând un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România.

Existând suspiciuni că acesta transportă țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spaţiu special amenajat în rezervor şi sub bancheta din spate a  autoturismului, cantitatea de 980 pachete cu ţigări, având provenienţă ucraineană.

Țigările în valoare totală de 1.470 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar  bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Totodată, autoturismul marca Volkswagen Passat în valoare de 4.700 lei a fost ridicat în vederea confiscării, deoarece avea confecţionat un spaţiu special amenajat pentru transportul ţigărilor.

  Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au observat, în data de 27.02.2020, în jurul orei 10.30, la aproximativ un kilometru de linia de frontieră, două persoane care, la somația prin voce a colegilor noștri, au fugit către teritoriul statului vecin.

Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră din Ucraina despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

La fața locului, polițiștii de frontieră au procedat la supravegherea și cercetarea zonei, fiind descoperite două colete cu țigări. Acestea au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 1.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, dar și din Belarus, a căror valoare se ridică la suma de 11.700 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Cinci cetățeni din Pakistan și Bangladesh,

  opriți la frontiera de nord a țării

 Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret şi lucrători din cadrul Poliţiei Oraşului Siret au depistat și reținut cinci cetățeni din Pakistan și Bangladesh, care au încercat să treacă ilegal frontiera.

 În data de 27 februarie 2020, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în cooperare cu lucrători din cadrul IPJ Suceava –  Poliţia Oraşului Siret.

Astfel, în jurul orei 02.30, oamenii legii au depistat pe raza localității Grămeşti, judeţul Suceava, cinci persoane de sex masculin, care nu își justificau prezența în zonă, fapt pentru care au fost reţinute şi conduse la sediul PF pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că trei dintre bărbaţi provin din Pakistan şi doi din Bangladesh şi au vârste cuprinse între 17 şi 34 de ani. Aceștia au declarat că intenționau să ajungă într-o țară din Spaţiul Schengen.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în cauză urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Lasati un comentariu