Țigări de contrabandă descoperite la Satu Mare într-o Dacia Logan

• publicat la: 27 iulie 2020
Țigări de contrabandă descoperite la Satu Mare într-o Dacia Logan

Polițiștii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Satu Mare au descoperit și confiscat în urma unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă, aproximativ 9.000 pachete cu țigări de provenienţă extracomunitară. 

Țigările, în valoare de 105.253 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, la fel și autovehiculul folosit la activitatea infracțională, iar un sătmărean este cercetat pentru contrabandă.

Ieri, 26 iulie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au desfășurat o acțiune pe linia combaterii traficului ilicit cu produse din tutun.

Astfel, în jurul orei 18.00, colegii noștri aflați în misiune pe raza municipiului Satu Mare au observat, pe o stradă din municipiu, un autoturism marca Dacia Logan MCV în care aveau suspiciunea că se află țigări provenite din activități de contrabandă.

În momentul în care șoferul deschidea mașina, polițiștii de frontieră i-au solicitat acestuia să se legitimeze și să deschidă și compartimentul de marfă al autoturismului. Cum acesta a refuzat, lucrătorii noștri au deschis autovehiculul, compartimentul de marfă dovedindu-se a fi plin cu colete specifice baxurilor cu țigări.

Polițiștii de frontieră au transportat mașina la sediul instituţiei pentru cercetări. În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 8.996 pachete de țigări, provenite din magazine de tip duty-free, în valoare de 105.253 lei. Șoferul mașinii, un sătmărean în vârstă de 37 de ani, este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 7.500 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituţiei pentru continuarea cercetărilor.

Lasati un comentariu