Antene montate în Stare de Urgență la Carei. Autorizații de negăsit pe site-ul Primăriei

• publicat la: 18 mai 2020
Antene montate în Stare de Urgență la Carei. Autorizații de negăsit  pe site-ul Primăriei

Angajații de la serviciul Urbanism din cadrul Primăriei Carei nu au cunoștință despre acordarea  vreunei autorizări  pentru amplasare de antene  noi pe raza municipiului Carei. Și totuși au fost montate  pe scheletele metalice existente.

Priviți ce spune ANCOM, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii,  instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin promovarea concurenţei pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură şi a inovaţiei.

„Autorităţile publice care eliberează autorizaţii de construire vor publica anunţuri (pe paginile de internet proprii) și le vor transmite electronic punctului de informare unic organizat de Agenția pentru Agenda Digitală a României, privind înregistrarea unei cereri de eliberare a autorizaţiei de construire pentru lucrările descrise mai sus în termen de 10 zile de la data înregistrării cererii ori de la data la care cunosc realizarea respectivelor lucrări. Scopul acestei măsuri este ca furnizorii să realizeze în mod coordonat lucrări de construire, instalare, întreţinere, înlocuire sau mutare a reţelelor de comunicaţii electronice sau a elementelor de infrastructură necesare susţinerii acestora. ”

https://www.ancom.ro/masuri-privind-autorizarea-construirii-retelelor_4953?fbclid=IwAR1sY8upISoVPKqnLZI2cr0Q5es1W7ajPBhW0rtuWSRRAM4-rmHIb0gMpx0

Au apărut noi antene la Carei, montate pe scheletele existente. La solicitarea unor careieni am făcut fotografii la noile antene montate în municipiul Carei. Am întrebat la serviciul Urbanism dacă au acordat autorizații pentru montarea acestora  dar…nimeni nu știa nimic. Interesant este că nimeni nu a fost revoltat că au apărut aceste antene fără a fi emis vreun act oficial de aprobare. Careienii au afirmat că montarea a avut loc acum 2 săptămâni de o echipă din Cluj Napoca.

La montarea antenelor de pe strada Livezilor au lucrat 2 zile iar la cele de pe strada Agoston se lucra de la 4 dimineața… Specialiștii își vor da cu părerea despre tipul antenelor ce au apărut fără autorizații și seamănă cu cele de tip 5G, fără ca cei de la Urbanism să aibă habar dar se pune întrebarea…de ce orașul nu este interesat a atrage fonduri la bugetul local?

Buletin de Carei

Lasati un comentariu