Bebeluș de 4 luni cu febră nu este primit la Urgențe Carei

• publicat la: 16 iunie 2020
Bebeluș de 4  luni cu febră nu este primit la Urgențe Carei

La Carei dacă ai  febră dar nu ai programare sau trimitere de la medicul de familie ești numai bun de trimis  la Satu Mare!

Cei care au trimitere de la medicul de familie sau au bani în portofel pentru un drul la Spitalul Județean Satu Mare își pot permite să se îmbolnăvească.

Cei care nu au bani pentru a ajunge la Spitalul Județean Satu Mare stau și  se roagă pentru sănătatea copilului lor. O familie de asistați sociali are un bebeluș de 4 luni care are febră dar nu i se acordă servicii medicale la Carei. Am sunat la Direcția de asistență socială din cadrul Primăriei Carei și cei de acolo au vorbit mai departe  la Spitalul Municipal Carei și la Policlinică. Cel puțin așa ni s-a comunicat.

Familia a fost apoi trimisă la cabinetul dr.Pelcz unde  i s-a spus că abia după ora 20 se acordă consultații în regim de urgență.

A fost omis faptul că un copil de 4 luni nu poate fi programat ca să nu i se facă rău în tot acest timp.

Avem un Spital Municipal în subordinea Consiliului Local Carei dar cazurile de urgență sunt trimise la Satu Mare dacă nu ai programare!

Există un singur medic pediatru la Carei, dna dr. Oprea, după ce doi medici pediatri s-au pensionat în luna martie. Potrivit protocoalelor, , ca să poți fi consuiltat trebuie să faci o programare iar dacă a caz de urgență se indică apelarea  numărului 112 pentru a obține o ambulanță către spitalul județean Satu Mare.

Indicații. Nu vă îmbolnăviți înainte de a vă face programare!

Lasati un comentariu