Invitație la Ziua Drapelului la Carei

• publicat la: 25 iunie 2020
Invitație  la Ziua Drapelului la Carei

Simbolurile fundamentale ale unei țări sunt steagul, stema și imnul. Data de 26 iunie a fost proclamată ca „Zi a drapelului național”, în amintirea momentului în care Guvernul revoluționar de la București (1848), a legiferat, prin cel dintâi decret emis, tricolorul albastru-galben-roșu ca fiind drapelul național românesc.

Vineri, 26 iunie 2020, de la ora 9,00, pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român din Carei sunt așteptați toți cei care vor să marcheze Ziua Drapelului în acest colț de țară românească, pe granița de nord-vest.

Tricolorul a însoțit istoria românilor, trecând împreună prin Unirea de la 1859, prin Războiul de Independență (1877-1878), prin Marele Război pentru Întregire (1916-1918), prin al doilea Război Mondial și chiar prin anii grei a epocii Comuniste, în care Tricolorul, ca simbol național, a supraviețuit dictaturii noii ideologii.

În revoluția din decembrie 1989, tot prin tricolor ne-a venit libertatea. În momente dificile, dar și în marile momente de bucurie, Tricolorul ne-a fost alături, impunând sacrificiu, solidaritate, devotament și respect.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu