Destinație de duminică. Mănăstirea Țeghea

• publicat la: 28 februarie 2021
Destinație de duminică. Mănăstirea  Țeghea

Vă recomandăm o destinație de duminică în apropierea Careiului. Mănăstirea Țeghea se află situată la  31 de km de Carei, într-o zonă liniștită, la ieșirea din comuna Craidorolț.

Așezată pe o veche sihăstrie de la 1300, mănăstirea poarta hramul Nasterii Maicii Domnului, fiind o mănăstire de măicuțe.

Drumul nu este în stare bună pe tot traseul așa că e de preferat ca de la Moftinul Mare să alegeți varianta spre Terebești- Pișcari – Craidorolț. Drumul spre o mănăstire românească nu este prioritar pentru Consiliul Județean.

Piatra de temelie a mănăstirii de acum a fost pusă în anul 1994, pe  Locul Sfânt care amintea de vieţuirea în această zonă a unui pustnic smerit şi nevoitor, cândva în jurul anului 1300.

,,Mântuiește, Doamne, poporul Tău si binecuvintează moștenirea Ta, biruinta binecredincioșilor creștini asupra celui potrivnic dăruieste și cu crucea Ta păzește pe poporul Tău. Plinirea Bisericii Tale o păzeşte,,.

Complexul  monahal cuprinde o bisericuţă de lemn în stil maramureşean, un altar de vară, o casă monahală cu două nivele şi cu un Paraclis încorporat, precum şi atelier de pictură şi croitorie în care, împletind munca cu rugăciunea, vieţuitoarele mănăstirii îşi dovedesc priceperea şi răbdarea specifice vieţii monahale. Întreținerea se realizează cu mari eforturi și sacrificii dar măicuțele nu se plâng ci își continuă rugăciunile.

Destinația de duminică este recomandată și familiilor cu copii plini de energie pentru că există mult spațiu verde în jurul altarului de vară dar și al mănăstirii.

GALERIE FOTO 

.

.

.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu