Eliberați statuia lui Mihai Eminescu ferecată de ani de zile la Oradea

• publicat la: 16 ianuarie 2022
Eliberați statuia lui Mihai Eminescu ferecată de ani de zile la Oradea

Mihai Eminescu a rămas ferecat și în acest an de ziua  lui la Oradea. Stă de peste 5 ani de zile  închis într-un dulap de scânduri. Nici măcar de ziua lui nu poate respira liber, nu se poate bucura de cei veniți să îl sărbătorească.

Primăria Oradea e necruțătoare și cu Mihai Eminescu și cu Mihai Viteazul pe care și-a permis să îl dea jos de pe un soclu care e proprietate privată la fel ca statuia.

Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, Societatea Avram Iancu, filiala Bihor, a depus flori la statuia ferecată cu scânduri a lui Mihai Eminescu.

Astăzi, a depus  o coroană de flori AUR, singurul partid care a avut curajul de a semnala închiderea lui Mihai Eminescu în dulap de scânduri de ani de zile.

La fel ca la Satu Mare, când la protestul urmașilor românilor expulzați în 1940 din 10 ianuarie împotriva OUG 130 nu a venit niciun parlamentar sătmărean, nici la Oradea nu a reacționat vreun parlamentar bihorean împotriva umilinței la care este supus simbolul statuar al lui Mihai Eminescu. De 5 ani de zile nu a reacționat nimeni. Chiar nu mai avem niciun partid sau politicieni care să apere simbolurile și personalitățile românești de niște demnitari profitori?

Revista ,,Familia,, unde s-a publicat prima poezie a lui Mihai Eminescu, a fost trecută pe linia moartă la 155 de ani de existență. Redactorul șef și-a înaintat demisia. La Oradea, valorile culturale române nu sunt pe placul Consiliului Județean și Primăriei.

Eliberați statuia lui MIHAI EMINESCU de la Oradea!

Daniela Ciută

 

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu