Oricine poate dona sânge la Carei. Fără restricții

• publicat la: 31 ianuarie 2022
Oricine poate dona sânge la Carei. Fără restricții

Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) Satu Mare, în colaborare cu Primăria Carei, organizează o nouă acțiune de donare de sânge în municipiu în luna februarie.

Acţiunea de donare de sânge va avea loc marţi, 1 februarie 2022, între orele 8.00-12.00, la Centrul Social din Carei, situat pe strada Progresului.

Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) Satu Mare invită la Carei și donatorii din localitățile apropiate.

La această campanie poate participa orice persoană sănătoasă care a împlinit vârsta de 18 ani.

În anunțul Primăriei Carei nu se specifică nimic despre cine anume poate dona sânge așa că am pus o întrebare la Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) Satu Mare. Potrivit celor declarate telefonic, orice persoană se poate prezenta pentru a dona sânge, indiferent dacă deține sau nu certificat verde, indiferent dacă are sau nu vaccinul făcut. Recomandarea CTS Satu Mare este ca persoanele de sex feminin care doresc  să doneze să nu fie  în perioada critică a lunii, să aibă cel puțin 5 zile trecute de situație.

Deci pentru a ne prezenta  în incinta Centrului Social Carei pentru donare de sânge nu avem nevoie de certificat verde dar când e vorba de a depune actele pentru schimbare de carte de identitate atunci se  impune certificatul contradictoriu.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu