Primăria Carei sprijină financiar excursia de o zi a participanților la Olimpiada naționala de limba și literatura maghiară de la Satu Mare

• publicat la: 21 aprilie 2022
Primăria Carei sprijină financiar excursia de o zi a participanților la Olimpiada naționala de limba și literatura maghiară de la Satu Mare

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a solicitat Primăriei Carei ajutor financiar pentru organizarea unei excursii de o zi, de la Satu Mare la Carei, pentru participanții de la Olimpiada naționala de limba și literatura maghiară Mikes Kelemen. Astfel, consilierii au votat într-o ședință ținută ascunsă de ochii careienilor, suma de 15 mii de lei pentru 149 de elevi participanți și 19 profesori însoțitori. Aceștia vor beneficia de vizitarea castelului în data de 28 aprilie, mese servite și materiale promoționale.

Olimpiada de limbă maghiară se desfășoară în Satu Mare la Liceul Kolcseyi unde va avea loc și deschiderea festivă, potrivit celor declarate de purtătorul de cuvânt al ISJ Satu Mare.

Transportul de la Satu Mare la Carei este în valoare de 3 mii de lei iar pachetele promoționale vor fi în valoare de 12 mii de lei, adică 205 pachete în valoare de 58,5 lei/buc.

Pentru cea mai mare manifestare culturală din istoria Careiului, Adunarea Generală ASTRA, cu participare internațională, nu s-a alocat niciun leu de administrația locală. E drept că manifestările au fost exclusiv în limba română și în spiritul păstrării culturii românești iar politica dusă de administrația locală este una discriminatorie.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu