Ziua Jandarmeriei Române marcată la Prefectura Satu Mare

• publicat la: 4 aprilie 2022
Ziua Jandarmeriei Române marcată la Prefectura Satu Mare

Sala mare de ședințe a Instituției Prefectului Județului Satu Mare a găzduit ședința omagială prilejuită de aniversarea a 172 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române.

În prezența invitaților, conducătorii instituțiilor publice județene și locale, ale comandanților structurilor militare și a cadrelor unității, gazda evenimentului, colonelul Ovidiu – Adrian POPA, Inspectorul Șef al unității, a făcut o scurtă evocare a momentelor importante din istoria instituției și a prezentat mesajul Inspectorului General al Jandarmeriei Române general de brigadă Alin – Ionel MASTAN adresat jandarmilor români.

În același cadru festiv a fost apreciată activitatea cadrelor militare ale unității, fiind avansați înaintea expirării stagiului minim în grad 4 ofițeri și 6 subofițeri.

Totodată, o parte din personalul unității a fost recompensat, conform regulamentelor militare, pentru modul exemplar în care și-a desfășurat activitatea.

Prezent la manifestare, domnul dr. Radu – Tiberiu ROCA, prefectul județului Satu Mare a dat citire mesajului premierului României, domnul  Nicolae – Ionel CIUCĂ, iar în final le-a transmis jandarmilor sătmăreni următorul mesaj:

”A-ţi sluji ţara este o datorie pe jumătate; a sluji oamenilor este cealaltă jumătate a datoriei, afirma un celebru scriitor în urmă cu două secole. Privind din această perspectivă, istoria surprinde Arma Jandarmeriei în ambele ipostaze – apărând idealurile naţionale pe câmpurile de luptă ale conflagraţiilor regionale sau mondiale, dar, mai ales, slujind în permanenţă comunităţile rurale sau urbane.

Astăzi, Jandarmeria este chemată să îndeplinească acelaşi rol. Ca serviciu public în folosul oamenilor, trebuie să ofere un răspuns eficace provocărilor din domeniul ordinii publice, pazei şi protecţiei, măsurilor antiteroriste, combaterii infracţionalităţii. Prezenţa vizibilă în societate, capacitatea de răspuns rapid la orice situaţie, sprijinul constant în situaţii de criză, profesionalismul şi orientarea către nevoile comunităţii, constituie elemente fundamentale ale activităţii Jandarmeriei şi reprezintă esenţa imaginii de instituţie credibilă şi echilibrată în momentele de cumpănă socială.

Slujind ţării, Jandarmeria are un rol important în îndeplinirea angajamentelor externe ale României. Jandarmii sunt prezenţi în efortul multinaţional de gestionare a crizelor şi a conflictelor, luptând într-un război care, prin tranşee invizibile dar prezente pretutindeni, ameninţă securitatea globală.”

În contextul evenimentului, invitaților prezenți li s-a acordat o “Diplomă aniversară” pentru buna cooperare avută de-a lungul timpului cu instituția noastră.

La mulți ani, Jandarmeria Română!

La mulți ani tuturor jandarmilor români!

Jandarmeria Satu Mare, cu siguranță, pentru fiecare!

Lasati un comentariu