Copii de la Grădinița nr.1 spitalizați la Carei. Primarul și Prefectul au participat la un control

• publicat la: 8 septembrie 2022
Copii de la Grădinița nr.1 spitalizați la Carei. Primarul și Prefectul au participat la un control

În data de 07 septembrie 2022, la Grădinița cu Program Prelungit  Nr 1 Carei, de pe str. Agrară, s-au înregistrat mai multe cazuri de vărsături și diaree.

7 copii sunt internați la spital din cei 25 care au avut simptomele menționate. Mâncarea se prepară la Grădinița cu Program Prelungit  Nr 1 Carei, str. Progresului, de unde se distribuie la două grădinițe (la Grădinița cu Program Prelungit  Nr. 5 Carei, respectiv  la Grădinița cu Program Prelungit  Nr 1 Carei).

După sesizarea doamnelor educatoare de la la Grădinița cu Program Prelungit  Nr 1 Carei, de pe str. Agrara, în data de 7 septembrie 2022 a fost demarată o anchetă internă pentru a afla motivul care a cauzat îmbolnăvirea celor 25 de copii.

Din datele oferite de conducerea Grădiniței cu Program Prelungit  Nr 1 Carei, rezultă că doar la structura respectivă sunt copii bolnavi.

In cursul zilei de 7 septembrie 2022 și în dimineața zilei de 8 septembrie, în clădirea de pe str. Progresului s-a realizat un  control de la Direcția Sanitar-Veterinară Carei, însă nu s-a constatat nicio neregulă.

Conducerea Grădiniței cu Program Prelungit  Nr 1 Carei, director Heb Ildiko, a făcut o sesizare în acest sens și la Direcția Sanitar-Veterinară Satu Mare.

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a demarat o anchetă în acest caz, astfel o echipă de inspectori se află la fața locului.

,,Vom reveni cu informații după finalizarea anchetei și după ce vor fi furnizate și rezultatele probelor de laborator,, specifică Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare.

La controlul efectuat de instituțiile abilitate, s-a băgat în seamă și primarul evazionist Kovacs. Când a scos în stradă, la propriu, persoanele care locuiau în clădirile unde au fost aduse tot de administrația careiană atunci nu s-a interesat de soarta lor. Încă se doarme pe stradă în Carei. Chiar persoane angajate cu contract de muncă dar care nu au posibilitatea de a plăti chiriile mari din oraș, dorm sub cerul liber. Acolo nu intervine primarul evazionist ca să vadă cum procedează Maidan Nicolae și Lemak Iosif, subordonații sau probabil locotenenții săi.

Așa că evazionistul de primar, cu studii în prelucrarea lemnului, se laudă pe pagina Primăriei Carei, cât este el de activ. La fel ca în cazul exploziei din 27 februarie 2022, a fost nevoie de sosirea prefectului Roca pentru ca primarul din Carei să iasă din bârlog.

De această dată, administratorul paginii Primăriei Carei știe să posteze la minut declarațiile  lui Kovacs , nu și participarea sa la evenimente unde apare tricolorul românesc.

”Este regretabil acest incident înregistrat chiar la început de an școlar. Din fericire, niciunul dintre copii nu este în stare foarte gravă. Consider că ar trebui să nu tragem concluzii pripite, să așteptăm rezultatul anchetei derulate de instituțiile abilitate. În funcție de rezultatul acestei anchetei, vom lua lua măsurile care se impun”, a declarat primarul Careiului, Eugen Kovacs.

Ancheta este efectuată de inspectori ai Direcției de Sănătate Publică, ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și ai Inspectoratului Școlar Județean.

Grădinița cu Program Prelungit Nr.1 a fost închisă până la finalizarea anchetei.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu