Ministerul Mediului aduce cocoșul de munte în bătaia puștii

• publicat la: 21 septembrie 2022
Ministerul Mediului aduce cocoșul de munte în bătaia puștii

Ursul este periculos, căprioarele devorează pădurea, mistreții răspândesc boli, vulpile sunt șirete, ciocârlia cântă prea tare, caprele negre ne dau cu bolovani în cap. Pentru fiecare ființă, ministrul Tanczos Barna găsește motiv să fie ucisă de gloanțele vânătorilor care îl susțin în poziție.

Dar cocoșul de munte, săracul, cu ce a greșit de a ajuns în noul ordin de ministru pentru a fi executat? Abia mai sunt câțiva pe ici pe colo, după ce habitatul său din imediata vecinătate a golurilor alpine a fost devastat în întreaga țară. Mai exact, ordinul prevede ca vor fi ucisi 239 de cocosi de munte chiar toamna aceasta. Dar avem, oare, atâția?

Și poate mai mult decât nebunia ministrului, ne deranjează liniștea publicului pe care Guvernul are grijă să îl țină ocupat cu alte subiecte, scrie Agent Green pe pagina sa și ne roagă, oricât de ocupați am fi, să semnăm petiția care să zboare minstrul din funcție și nu cocoșul: https://campaniamea.declic.ro/…/demiterea-ministrului…

Trimite-i ministrului părerea ta despre execuția cocoșului la adresa de email virgil.pitu@mmediu.ro
.
Despre Ministerul Mediului care pune și cocoșul de munte în bătaia puștii scriu și jurnaliștii de la investigatoria.ro.

Potrivit unor publicații de specialitate, sezonul 2011 a fost și ultimul de vânătoare la cocoșii de munte. Practic, vânătoarea unei specii trebuie să fie practicată în așa fel încât ea să nu slăbească puterea de reproducere a speciei și trebuie să contribuie la păstrarea lor în ecosistem. Având în vedere felul în care cocoșul de munte a devenit o pradă foarte dorită de vânători și o victimă sigură a braconajului, statul român a luat decizia de a proteja această specie și a interzice vânarea ei. Până acum.

Mai nou, Ministerul Mediului a emis un proiect de Ordin privind aprobarea cotelor de recoltă pentru specia cocoș de munte (Tetrao Urogallus), pentru perioada 10 septembrie – 30 noiembrie 2022. Cu alte cuvinte, a pus cocoșul de munte din nou în bătaia puștii.

integral pe investigatoria.ro

Lasati un comentariu