Acțiune eroică de salvare a două vieți la Decebal

• publicat la: 27 noiembrie 2022
Acțiune eroică de salvare a două vieți la Decebal

Pompierii  sătmăreni au dat încă o dată dovadă de profesionalism și au acționat în timp util pentru salvarea a două vieți.

Doi bărbați au intrat sâmbătă în burlanul aflat în vârful turnului unei vechi stații de apă de la fostul CAP din Decebal cu intenția de a-l vopsi. Dar pentru că în incinta burlanului nu sunt curenți de aer, cei doi bărbați s-au intoxicat cu gazul provenit de la diluant. Au fost alertate forțele de intervenția care au sosit în timp util.

Pompierii au sosit cu o autoscara si un echipaj medical din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Satu Mare. Apelul la SNUAU 112 a fost realizat de către colegul care însoțea persoana în cauză.

În sprijinul echipajelor prezente a mai fost trimisa o Autospecială de prima intervenție și comandă si o Autospeciala cu modul de descarcerare.

Procedura de salvare a celor doi a fost una deosebit de periculoasă și dificilă și a presupus  o intervenție de 2 ore.

 

Finalul a fost unul fericit! Cei doi bărbați de 35 și 40 de ani au avut parte de experiența vieții lor și poate că le va fi de folos în activitatea viitoare.

Victimele au fost predate paramedicilor care le-au acordat primul ajutor la fața locului iar apoi  le-au transportat la spital.
Prețuire pentru echipa de pompieri care au intervenit la timp și au salvat cele două vieți!
Plt.adj. Demian Marian Rareș, plt.adj. Barna Jozsef, plt. Pușcaș Alin, plt.adj. Czier Tiberiu, plt.maj. Ardelean Adrian

Lasati un comentariu