Balul Moților la ediția a XIII-a Satu Mare 2022. VIDEO

• publicat la: 14 noiembrie 2022
Balul Moților la ediția a XIII-a Satu Mare 2022. VIDEO

Sâmbătă, 12 noiembrie 2022, a avut loc la sala de evenimente Romantic din Satu Mare cea de-a XIII-a ediție a Balului Moților în organizarea Societății Avram Iancu. Au onorat cu prezența atât conducerea națională a Societății Avram Iancu, președinte Tiberiu Groza cât și filiala Beiuș, președinte Viorel Ianc precum și asociațiile culturale din județ, Codrenii, Țara Oașului și ASTRA. Subprefectul Romeo Pop, deputații Adrian Cozma și Radu Cristescu, primari, consilieri și directori de școli au răspuns invitației președintelui Mircea Dobra și au rostit alocuțiuni în deschiderea manifestării.

Tulnicele și Imnul României au dat tonul începerii Balului Moților dar nu a fost lăsat deoparte nici Imnul Societății Avram Iancu.

 


Voia bună, cântecul patriotic și jocul tradițional au fost nelipsite pe tot parcursul petrecerii. Invitatul principal al serii a fost Andrei Păunescu care a venit însoțit de Vanghele Gogu și Magda Puskas. Lor li s-a alăturat și Radu Petreanu sosit de la  un spectacol la Ardud.





Tot invitați speciali au fost și membrii Ansamblului Dor Transilvan din Cluj Napoca care au venit cu vocea talentatului Dragoș Câmpean, un tânăr de 13 ani.

Nu au lipsit  nici interpreții noștri locali, Petrică Mureșan, Aida Negrea și Romică Fernea cu formația Clasic.


..

Deosebit de apreciate au fost și intervențiile muzicale ale asociațiilor Codrenii și Țara Oașului.
..

..

..

..

Români din toate zonele folclorice ale județului dar nu numai au dansat și au cântat împreună pe tot parcursul serii de 12  noiembrie 2022. Moții din Marna, Ianculești, Horea sau Scărișoara au petrecut alături de oșeni, codreni și frați români. S-a dat  și un semnal de unitate pentru a se păstra neclintite simbolurile noastre românești din toate localitățile țării. Acolo unde românii sunt uniți, dușmanii neamului  nu pot înlătura din centrele orașelor statuile personalităților românești.





Cea de-a XIII-a ediție a Balului Moților organizat de Societatea Avram Iancu Satu Mare a fost una deosebit de reușită.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu