Mesajul de sărbători al Asociației românilor refugiați și expulzați în 1940

• publicat la: 23 decembrie 2022
Mesajul de sărbători al Asociației românilor refugiați și expulzați în 1940

Sărbătoarea Nașterii Domnului să vă aducă pace şi bucurie în suflet şi în casele voastre!

Asociația românilor refugiați și expulzați în 1940 de regimul hortyst transmite tuturor membrilor săi, în ajunul praznicului Nașterii Domnului, să fie la fel de tari în credință precum au fost părinții și bunicii noștri.

Scoși cu forța din casele lor în toamna anului 1940, românii nu au renunțat la credința lor, L-au slăvit pe Domnul Hristos și pe Fecioara Maria și așa au reușit să treacă peste toate încercările la care au fost supuși. Nimeni nu va scăpa de Judecata Tatălui Ceresc, la timpul potrivit.

Hristos Se naşte, slăviţi-L! Hristos din ceruri, Întâmpinaţi-L! Hristos pe pământ, înălţaţi-vă! “Cântaţi Domnului tot pământul” (Psalmul 95, 1), iar ca să le spun pe amândouă, cerurile să se veselească şi să se bucure pământul pentru Cel ceresc, Care Se face acum pământesc. Hristos este în trup; veseliţi-vă cu bucurie şi cu cutremur!  cu cutremur din pricina păcatului, iar cu bucurie din pricina nădejdii.

Aceasta este pentru noi prăznuirea de acum şi aceasta sărbătorim astăzi; adică venirea lui Dumnezeu la oameni, ca pe noi să ne ducă la Dumnezeu, sau, mai bine spus, să ne readucă la Sine pentru ca, lepădând pe omul cel vechi, în cel nou să ne îmbrăcăm (Coloseni 3, 9-10); căci precum am murit în Adam, tot aşa în Hristos să viem (1 Corinteni 15, 20) fiind născuţi împreună cu El, răstigniţi şi îngropaţi împreună cu El, dar şi înviaţi împreună cu El (Romani 6, 3-5). […]

Deși cadoul din acest an a conducerii vremelnice a țării pentru urmașii românilor expulzați este o nouă amânare a plății indemnizațiilor, ca buni creștini, dorim tuturor Sărbători Luminate!

Conducerea Asociației românilor refugiați și expulzați în 1940, filiala Carei

 

 

Lasati un comentariu