Ministru UDMR urlă și amenință! Vrea dirijarea banilor din PNRR către firme din Ungaria

• publicat la: 16 decembrie 2022
Ministru UDMR urlă și amenință! Vrea dirijarea banilor din PNRR către firme din Ungaria

Ministrul UDMR al Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, a provocat ieri un scandal monstru la Administrația Națională Apele Române (ANAR) al cărui ecou a ajuns și la DNA prin presiunile uriașe făcute pentru direcționarea unei sume uriașe de bani din PNRR  către anumite firme din Ungaria.

În Planul Național de Redresare și Rezilență (PNRR) s-a prevăzut ca Administrația Națională Apele Române (ANAR) să beneficieze de 35.000.000 de euro pentru achiziționarea de noi utilaje pentru sistemul național de gospodărire a apelor.

Numai că, potrivit informațiilor furnizate de către băieții cu ochi roată care monitorizează acest sector vital al economiei românești, ministrul UDMR al Mediului Barna Tanczos și directorul general adjunct al ANAR, tot de la UDMR, Laszlo Barabaș, vor cu orice preț să prăduiască acești bani prin intermediul unor firme din Ungaria printr-o haiducie financiară perfectă pentru DNA și DIICOT.

Ca atare, ieri, directorul general adjunct Laszlo Barabaș a pus pe masa conducerii ”Apelor Române” un caiet de sarcini pentru achiziționarea, prin PNRR, de noi utilaje pentru sistemul național  de gospodărire a apelor făcut, atenție, după ofertele unor firme din Ungaria.

Cu un tupeu ieșit din comun, ca și cum ANAR ar fi propria sa firmă, Laszlo Barabaș a cerut imperativ conducerii Apelor Române să semneze imediat acest caiet de sarcini. Cei de la ANAR care trebuiau să semneze caietul de sarcini au refuzat categoric să facă așa ceva, fapt ce a provocat un scandal uriaș.

Directorul general adjunct Laszlo Barabaș a început să urle și să amenințe ca într-un film cu gangsteri spre stupoare celor prezenți. Dar, degeaba. Nimeni din conducerea ANAR nu vrea să-și asume și să semneze prăduiala pregătită pentru firmele din Ungaria de Barna Tanczos și Laszlo Barabaș.

Însă, imediat a intervenit prin telefon ministrul Barna Tanczos, mai exact a amenințat cu demiterea pe cei din conducerea ANAR care au refuzat să semneze caietul de sarcini făcut după ofertele firmelor din Ungaria.

Pe de o parte, Barna Tanczos urla și îi amenința prin telefon pe cei din conducerea ANAR, iar pe cealaltă parte, Laszlo Barabaș făcea disperat presiuni, chiar fizice, asupra celor trebuiau să semneze.

integral pe puterea.ro

comentarii

de Weizenegger la 18 decembrie 2022 - 11:23

STANDARD AUSTRIAC!!!

Lasati un comentariu