Cigányzenekar din Budapesta cu casa închisă la Carei. A apărut și afiș în limba română

• publicat la: 9 ianuarie 2023
Cigányzenekar din Budapesta cu casa închisă la Carei. A apărut și afiș în limba română

Matei 7:7
Cereţi, şi vi se va da; căutaţi şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide.

La Carei trebuie să iei atitudine  pentru ca limba oficială, limba română, să fie respectată.

Am cerut ca afișele la spectacolele plătite din bani publici românești să fie scrise  și în limba română, limba oficială din România. Așa este normal în lumea civilizată. E drept că nu toți se pot adapta și de aici derapajele. Luați atitudine pentru orice nedreptate, pentru orice abuz sau discriminare! Fără frică. Suntem mai mulți ca ei, nu au ce să ne facă dacă ținem mereu aproape.

La data de 5 ianuarie 2023 am semnalat că anunțul pentru un spectacol cu ansamblu țigănesc din Budapesta are doar afiș în limba maghiară.

Astăzi, 9 ianuarie 2023, același Centru Cultural anunța că s-au vândut toate biletele dar de această dată a apărut și un afiș în limba română.

Spectacolul trupei din Budapesta îi are ca parteneri pe cei de la Hungarikum împreună cu Primăria Carei și Satu Mare dar și Consiliul Județean Satu Mare. La ziua culturii maghiare pot avea loc manifestări patriotice și naționaliste cu sprijin financiar de la Consiliul Județean dar pentru manifestări patriotice românești de Ziua Culturii Naționale nu se alocă bani pentru ansambluri naționale din România la Carei.

Solicităm Consiliului Județean reprezentat de președintele Pataki Csaba să se comporte civilizat și să acorde același respect tuturor sătmărenilor indiferent de naționalitate sau etnie.

În calitate de demnitar al statului român ar trebui să respecte și Ziua Culturii Naționale precum și alte sărbători naționale care să beneficieze de prezența ansamblurilor de talie națională care pun în valoare zestrea folclorului românesc. Artiști ca Mariana Anghel, Cristian Fodor, Nicolae Furdui Iancu, Sava Negrean Brudașcu nu sunt admiși decât foarte foarte rar la Carei. Cântecele patriotice românești deranjează reprezentanții ONG ului UDMR din administrațiile locale dar manifestările patriotice maghiare  nu doar că nu deranjează dar sunt  și susținute financiar din bugetele la care contribuie  și românii. Așa vor ei să își captiv electoratul, prin demonstrații de separatism care să le ofere sentimentul de stăpâni.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu