Maratonul poeziei românești organizat la Carei cu ocazia Zilei Culturii naționale

• publicat la: 11 ianuarie 2023
Maratonul poeziei românești organizat la Carei cu ocazia Zilei Culturii naționale

Ești curios să descoperi mai multe despre poezia românească? Ai vrea să reciți, dar ai prea mari emoții? Nicio problemă! Te așteptăm la Maratonul… de poezie. Vom recita câteva ore. Ne vom cunoaște și vom cunoaște mai mulți autori români!

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale și a aniversării a 173 ani de la nașterea poetului național, Mihai Eminescu, Fundația Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” organizează cea de-a zecea ediție a Maratonului poeziei românești.

Acesta are ca scop popularizarea autorilor români de poezie în rândul tinerilor și conștientizarea importanței cunoașterii propriilor valori culturale.

Maratonul poeziei românești se va desfășura vineri, 13 ianuarie 2023, între orele 09.00 – 14.00, în sala de conferințe a castelului Károlyi și va consta într-un recital de poezie, susținut de elevi invitați de la instituțiile de învățământ din municipiul Carei și împrejurimi.

Se vor putea recita poezii scrise de autori români, indiferent de curentul literar sau de genul de poezie abordat.

Și la această ediție, participanții vor putea recita chiar din creațiile proprii sau vor putea cânta, având în vedere că foarte multe poezii românești au fost transpuse și muzical.

La eveniment poate participa orice persoană pasionată de poezie, indiferent de vârstă.

 

Lasati un comentariu