Jonglerii cu adăpostul de câini de la Carei

• publicat la: 6 februarie 2023
Jonglerii cu adăpostul de câini de la Carei

Problema câinilor fără stăpân a ajuns și în dezbaterea Instituției Prefectului Satu Mare care a cerut o mai bună colaborare între Direcția Sanitar Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare și Poliția Animalelor și a mai transmis către Autoritatatea Teritorială de Ordine Publică Satu Mare (A.T.O.P.) că U.A.T. urile au obligația de a respecta legea și de a găsi soluții rapide pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân.

La Carei, problema este una de interes pentru cei care au doar de câștigat din ea, adăpostul pentru câinii fără stăpân fiind obiectul unor jonglerii tipice actualei administrații.

La fel ca în cazul sediului actual al primăriei care a beneficiat de două finanțări pentru reabilitare se procedează și acum cu adăpostul pentru animale fără stăpân. Sumele vehiculate prin poiectele europene sunt mai mult decât tentante.

Primăria Carei a semnat deja un contract pentru construcția unui adăpost pentru câinii comunitari, adăpost care va fi amenajat lângă fosta groapă de gunoi a Careiului, închisă și ecologizată.

Știrea a fost mediatizată intens la acea vreme, anul 2021 și 2020.

.

Declarațiile primarului evazionist au fost consemnate chiar de finul său angajat ca și consilier personal la cabinetul din Primărie pentru ca acum să ni se spună că se accesează fonduri europene, evident mult superioare cifrelor avansate inițial.

Adăpostul pentru câinii comunitari, cu o capacitate pentru 120 de animale, ni se spunea că va fi construit de SC Repcon SA Oradea. Lucrările vor cuprinde asigurarea utilităților necesare, construirea unei clădiri administrative, a unor spații pentru adăpostirea animalelor, realizarea instalațiilor interioare, amenajarea accesului pietonal și auto, respectiv împrejmuirea boxelor cu gard de protecție, totul pentru  845.000 lei, bani de la bugetul local.

Firma Repcon SA din Oradea – înregistrata în octombrie 1993 activează în domeniul constructiilor hidrotehnice.

Potrivit informatiilor existente pe site-ul societății, Repcon SA Oradea a luat fiinta in 1993 si, prin -Ordinul 426/18.06.1993 al Ministerului Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului, este numit in functia de director general si presedinte al Consiliului de Administratie inginerul Mircea Nistreanu.

Tribunalul Bihor a decis în martie 2022 încetarea unui proces penal în care omul de afaceri Mircea Nistreanu și firma sa, Repcon, au fost acuzați de evaziune fiscală. Judecătorii au constatat că societatea patronată de Nistreanu a achitat întreaga sumă calculată de ANAF ca prejudiciu principal, majorat cu 20%, dar și dobânzile și penalitățile. Astfel, instanța a stabilit că există o cauză de nepedepsire, respectiv cea prevăzută de art. 10 alin. (1 ind. 1) din Legea nr. 241/2005 privind prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

Așteptăm ca  și primarul evazionist Kovacs să își plătească integral datoriile la bugetul de stat pentru care are acum eșalonare prin reținerea lunară a 30% din venit.

Timp de mai mulți ani conducerea Primăriei Carei a alocat sume importante  pentru Asociația Puffi și a investit  în achiziționarea unei autoutilitare  care aduce  resturi de mâncare  patrupedelor, de la toate instituţiile din oraş  unde se serveşte masa precum şi de la unităţile private de  servire a mesei care acceptă  să ofere ajutor.

În perioada 2011-2016 au fost dirijați către Asociația Puffi 651.634 lei. Au fost organizate de către asociație  târguri de adopţii care au dus  la reducerea numărului de animale de la adăpostul de pe strada Căplenilor dar din păcate acesta nu mai are  loc.

Buletin de Carei

Primăria Carei va construi adăpost pentru câinii fără stăpân

 

 

Lasati un comentariu