Microbuze turcești pentru careieni. Vor circula pe 2 trasee

• publicat la: 14 februarie 2023
Microbuze turcești pentru careieni. Vor circula pe 2 trasee

În cursul zilei de azi, reprezentanţi ai Primăriei Carei au recepţionat cele şapte microbuze electrice achiziţionate în cadrul proiectului Mobilitate 1 la fabrica producătorului, firma Karsan din Bursa (Turcia).

Microbuzele electrice nepoluante vor fi livrate Primăriei Carei în cursul săptămânii viitoare. În municipiul Carei a fost sistat transportul în comun de mai bine de 20 de ani. Societatea TransBus cu asociat unic Consiliul Local Carei este finanțată din 2019 prin plata salariului unui administrator și acordarea de ,,împrumuturi,, deși nu a avut activitate.

„Continuăm să dezvoltăm Careiul prin intermediul proiectelor finanţate din fonduri europene. Dorim ca circulația în oraşul nostru să devină mai puțin poluantă după ce vor fi puse în funcțiune aceste microbuzele electrice și vor fi puse la dispoziția cetățenilor cele 140 de biciclete achiziționate tot din fonduri europene. Transportul public nepoluant ar putea fi pus în funcţiune în acea de-a doua parte a acestui an”, a declarat primarul Careiului, Eugen Kovacs.

Microbuzele electrice vor circula pe două trasee:

Traseul 1: Plecare depou Calea Armatei Române – Ignişului – Zăgănescu- Cimitirului – Viilor – Mioriţei- Bulevardul 25 Octombrie – 1 Decembrie 1918 – Iuliu Maniu – Independenţei, dus, respectiv întors Independenţei- Iuliu Maniu- Cloşca, Crişan, Căplenilor- Agoşton- Calea Mihai Viteazu- Calea Armatei Române.

Traseul 2: Plecare depou Calea Armatei Române- Calea Mihai Viteazu- Agoşton- Căplenilor- Crişan- Cloşca- Iuliu Maniu- Independenţei, dus, respectiv întos -Independenţei – Someş – 1 Decembrie 1918- Bulevardul 25 Octombrie- Mioriţei- Viilor- Cimitirului- Căpitan Zăgăneascu – Ingnişului- Calea Armatei Române.

Tot pentru a doua parte a acestui an este programată punerea la dispoziția careienilor a celor 140 de biciclete achiziționate prin proiectul de mobilitatea urbană.

Prin intermediul celor două proiecte de mobilitate urbană, finanțate din fonduri europene, în Carei au fost realizate o serie de investiții importante în infrastructură, precum lucrări de reabilitare și modernizare a carosabilului și a trotuarelor, de extindere a pistelor pentru bicicliști, construcția și modernizarea stațiilor pentru călători, amplasarea cadrelor de parcare a bicicletelor, construcția depoului și amenjarea spațiilor verzi.

Investițiile au fost realizate prin intermediul celor două proiecte de mobilitate urbană implementate de Primăria Carei, în valoare totală de circa 13 milioane de euro.

comentarii

de Weizenegger la 15 februarie 2023 - 14:31

Intrebarea cetatenilor germani este: cat timp mai poate alimenta la Brüxelles automatele de euro de proveniente germana.Asa cum pe vremea ei fostul presedinte al SUA declarasera ca am inchis fabricile ca sa traiasca altii bine! Se stie doar,ca Germania este cel mai mare platitor in der EU cu 21,4 milliarden de Euro.Inca cat timp?

Lasati un comentariu