Pensionarii sătmăreni au gratuitate la transportul în comun. La Carei nu există transport în comun

• publicat la: 9 februarie 2023
Pensionarii sătmăreni au gratuitate la transportul în comun. La Carei nu există transport în comun

Pensionarii din municipiul Satu Mare au gratuitate la transportul în comun. În municipiul Carei nu există transport în comun dar plătim de ani de zile  un administrator la SC TransBus Carei deși societatea nu este funcțională. Primăria Carei cuprinde an de an în bugetul de venituri si cheltuieli fonduri pentru plata salariului administratorului unei societăți care nu are activitate de transport în comun.

În cadrul şedinţei de azi a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice de la Instituția Prefectului Satu Mare, viceprimarul municipiului Satu Mare, Cristina Tămășan-Ilieș a prezentat modalitatea de obținere de către pensionarii cu domiciliu în municipiul Satu Mare a abonamentelor gratuite pe transportul în comun.

Astfel pentru eliberarea legitimațiilor de călătorie și a abonamentului gratuit pensionarii sub 70 de ani sunt rugați să se prezinte personal începând cu data de 01.02.2023 la oricare dintre chioşcurile de bilete Transurban S.A. cu:
-cartea de identitate sau buletin de identitate, în original si copie.
-o copie a cuponului de pensie din luna anterioară celei pentru care se solicită abonamentul gratuit.
-o poză 2/3 cm (tip buletin).
-acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
Pentru pensionarii sub 70 ani abonamentul se acordă pe o perioadă de o lună în vreme ce pentru pensionarii de peste 70 de ani acesta e valabil un an.

De asemenea tot în cadrul ședinței de azi reprezentanții Consiliului județean a Persoanelor Vârstnice au revenit cu solicitarea de a li se acorda un spațiu în care aceștia să-și poată desfășura activitatea.

Lasati un comentariu