Premierul și ministrul de Interne, acuzați că vor să-i trimită pe protestatari la pușcărie după un ”model” copiat de la Carmen Dan

• publicat la: 9 februarie 2023
Premierul și ministrul de Interne, acuzați că vor să-i trimită pe protestatari la pușcărie după un ”model” copiat de la Carmen Dan

”Niciun moment, în inițiativa lor, dl. Ciucă și dl. Bode nu au arătat vreo minimă preocupare pentru drepturile și libertățile fundamentale, și cu atât mai puțin pentru respectarea legii”, se arată într-un comunicat al organizațiilor din Coaliția Grupul ONG-uri pentru Cetățean și partenerii lor, prin care se solicită retragerea unui proiect de lege prin care se înăspresc pedepsele, inclusiv cele cu închisoarea, care ar putea fi aplicate, discreționar, protestatarilor civici.

Potrivit semnatarilor comunicatului, propunerea PNL, anunțată de către secretarul general al partidului, Lucian Bode, ar urma să crească pedepsele prevăzute de Codul Penal pentru unele fapte, precum ultrajul și tulburarea liniștii publice. Proiectul de lege este asumat de președintele partidului, Nicolae Ciucă, și de Lucian Bode, în calitate de parlamentari, iar după cum menționează grupul organizațiilor civice, modelul ar fi un proiect legislativ pe care îl anunțase fostul ministru de Interne Carmen Dan, PSD, în 2017, în timpul amplelor proteste declanșate de modificările Legilor Justiției.

”Din această propunere, atrage atenția intenția de a modifica Art. 371 din Codul Penal, cu privire la tulburarea ordinii publice. Același demers a fost încercat și în 2017, inițiator atunci fiind PSD”, se arată în comunicat. ”Punem în oglindă forma actuală a articolului, modificarea propusă de PNL, dar și modificarea propusă de PSD în 2017, prin vocea dnei. Carmen Dan (la acea vreme ministru de interne, ca și dl. Bode).

integral pe romaniacurata.ro

Inițiatorii nu s-au preocupat niciun moment de românii care cer drepturi egale cu minoritarii. Pentru că legile au fost în așa fel aprobate încât urmașii românilor persecutați etnic și expulzați în 1940 sunt mereu amânați la plata indemnizațiilor spre deosebire de alte categorii de cetățeni români vizați de aceeași Legea 154/2021 care primesc deja indemnizații.

 

Lasati un comentariu