Tarabe cu Mărțișoare în Carei

• publicat la: 26 februarie 2023
Tarabe cu Mărțișoare în Carei

Miercuri, 1 Martie, va fi Ziua Mărţişorului.  În România , venirea  primăverii  se sărbătoreşte  într-un mod unic, la începutul lunii martie.

În municipiul Carei, tarabele cu mărţişoare  se află amplasate în faţă la Farmacia din Piața Avram Iancu  și lângă magazinul de legume-fructe de peste drum.

Semnificatia mărţişorului a rămas aceeasi de-a lungul timpului: este un simbol al primăverii, al revenirii la viaţă. El ne aduce optimism si credință. Forma acestuia s-a schimbat în timp. La început mărţişorul era simbolizat printr-o monedă. Mai târziu apărea sub forma unor mici pietre de râu vopsite în alb si roşu înșirate pe o aţă. Acum mărgelele frumos colorate, ceramica si florile le-au luat locul.

Comercianţii de mărţişoare vin an de an și la Carei pentru a oferi  o varietate de simboluri specifice acestei tradiţii milenare româneşti.

În alte orașe se organizează Târgul Mărțișorului, nu și la Carei.

Ajunge să privim locurile din centrul orașului unde sunt permise a fi amplasate tarabele pentru comercializarea de mărțișoare pentru a ne da seamă cât preț pune administrația  locală pe Ziua  Mărțișorului.

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu