Imprimante de proveniență dubioasă oprite la intrarea în țară pe la PTF Petea

• publicat la: 18 martie 2023
Imprimante de proveniență dubioasă oprite la intrarea în țară pe la PTF Petea

Polițiștii de frontieră sătmăreni împreună cu lucrători din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Oradea au descoperit într-un microbuz, aparținând unei persoane cu dublă cetățenie româno-maghiare, produse electronice susceptibile a fi furate.

Bunurile în valoare de aproximativ 128.000 de euro au fost indisponibilizate până la finalul cercetărilor.

 Azi, 18 martie a.c., la ora 01.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pe sensul de intrare în România pentru efectuarea formalităților de frontieră, un bărbat cu dublă cetățenie româno –maghiară. Bărbatul în vârstă de 39 de ani conducea o autoutilitară marca Mercedes-Benz, înmatriculată în România.

În urma controlului efectuat de către polițiștii de frontieră împreună cu lucrători din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Oradea au descoperit 78 de produse electronice (imprimante). Existând suspiciuni rezonabile cu privire la proveniența produselor transportate, s-a efectuat un control specific în urma căruia s-a stabilit faptul că firma destinatară nu există în bazele de date, facturile sunt fictive, iar bunurile transportate sunt susceptibile a fi furate.

În cauză, colegii noștri au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, iar bunurile în valoare de 627.140 lei (aproximativ 128.000 euro) au fost indisponibilizate până la finalul cercetărilor.

Lasati un comentariu