Expoziție canină în centrul Careiului sau doar câini fără stăpân?

• publicat la: 2 aprilie 2023
Expoziție canină în centrul Careiului sau doar câini fără stăpân?

Problema câinilor fără stăpân din Carei este semnalată de un careian pe pagina sa din rețeaua de socializare. Felicitări pentru spiritul de observație dar mai ales pentru curajul de a face publice imaginile1 Pentru că în Carei nu e chiar așa de simplu să iei atitudine  și să nu fii încondeiat de cineva din trupa de asalt a administrației Kovacs-Keizer. Poate se va găsi cineva care să adopte  acești patrupezi drăgălași care nu au nicio vină de altfel.

Ceata de câini fără stăpân  se odihnește în amfiteatrul din centrul orașului, amfiteatru care nu mai este pe placul primarului așa că mai vrea unul chiar în spatele Monumentului Ostașului Român, pe locul spațiului verde. Un proiect de doar…5 milioane de euro.

Câinii fără stăpân se găsesc în toate zonele municipiului Carei, unii sunt blânzi dar există și unii mai agresivi.

În anii trecuți exista  o asociație care organiza târguri de adopții pentru câinii fără stăpân dar acestea s-au sistat. Asociația a funcționat până în 2020.

Primăria Carei a semnat contractul pentru construcția unui adăpost pentru câinii comunitari în 2021, adăpost care va fi amenajat lângă fosta groapă de gunoi a Careiului, închisă și ecologizată.

Timp de mai mulți ani conducerea Primăriei Carei a alocat sume importante  pentru Asociația Puffi și a investit  în achiziționarea unei autoutilitare  care aduce  resturi de mâncare  patrupedelor, de la toate instituţiile din oraş  unde se serveşte masa precum şi de la unităţile private de  servire a mesei care acceptă  să ofere ajutor. Nu se mai știe nimic  de soarta autoutilitarei respective.

În perioada 2011-2016 au fost dirijați către Asociația Puffi 651.634 lei.  Au fost organizate de către asociație  târguri de adopţii care au dus  la reducerea numărului de animale de la adăpostul de pe strada Căplenilor dar din păcate, aceste târguri nu mai au  loc.

Buletin de Carei

 

Asociaţia pentru protecţia animalelor Puffi Carei și investițiile Primăriei. Se caută iubitori de animale

 

Lasati un comentariu