Guvernul UDMR-PNL-PSD împreună cu USR ne pregătesc ”în regim de urgență” ORAȘUL DE 15 MINUTE. Nu vom avea nimic și vom fi fericiți

• publicat la: 4 aprilie 2023
Guvernul UDMR-PNL-PSD împreună cu USR ne pregătesc ”în regim de urgență” ORAȘUL DE 15 MINUTE. Nu vom avea nimic și vom fi fericiți

O lege introdusă de MINISTRUL DEZVOLTĂRII, LUCRĂRILOR PUBLICE ȘI ADMINISTRAȚIEI, UDMR-istul CSEKE ATTILA și avizată favorabil, pentru Parlament, de (redăm cum se scriu ei în proiectul de lege) VICEPRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI, MINISTRUL TRANSPORTURILOR ȘI INFRASTRUCTURII, SORIN GRINDEANU,  MINISTRUL INVESTIȚIILOR ȘI PROIECTELOR EUROPENE, MARCEL-IOAN BOLOȘ, MINISTRUL FINANȚELOR, ADRIAN CÂCIU, MINISTRUL JUSTIȚIEI, MARIAN-CĂTĂLIN PREDOIU, vizează ORAȘELE DE 15 MINUTE.

Proiectul de lege, cu Nr 47 pe 2023, a trecut deja de Senat și la prezentarea în Biroul Permanent al Camerei Deputatilor „s-a aprobat procedura de urgență solicitată”. În prezent, la 29 martie a.c., a primit ultimele avize și urmează să intre pe Ordinea de zi, pentru a fi votat.

Site-ul 3rmedia a observat proiectul și l-a comentat cu de-amânuntul:

„De-acum, ceea ce era numită „teoria conspirației” devine realitate în România. Un proiect de lege „privind mobilitatea urbană durabilă” inițiat de Guvernul Nicolae Ciucă urmărește să instituie un control total al statului asupra modului în care cetățenii se deplasează în orașe, ba chiar și asupra spațiului de locuit și numărul de rezidenți la hectar”, scrie Radu Ursan de la site-ul citat.

Legea expune, chiar de la Capitolul 1, principiile care stau la baza acestui act. Printre acestea, la art.4, la  punctul f) găsim „încurajarea utilizării transportului alternativ în detrimentul autovehiculelor personale”, iar la punctul e ) „dezvoltarea orientată spre transport public – corelarea modalităților de transport cu densitatea urbană”.

Pentru a se pune în practică aceste „principii”, prin lege se instituie Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD). Conform acestei legi, PMUD va deveni obligatoriu, în România, încă din 2026.

Când se va elibera PMUD pentru fiecare oraș în parte, „planificatorii” vor avea în vedere o serie de „direcții”, între care eliminarea mașinilor personale este reliefată foarte clar, arată sursa citată. Astfel, una dintre direcții este „promovarea mijloacelor de transport alternative și integrarea lor cu transportul public pentru reducerea poluării mediului”.

De asemenea, tot în registrul transformării mersului cu mașina într-un coșmar se încadrează și „redistribuirea spațiului străzii prin împărțirea echitabilă a acestuia între transportul individual motorizat, transportul public și transportul nemotorizat”, mai arată site-ul citat.

integral pe activenews.ro

Lasati un comentariu