Incitări marca UDMR de la Tășnad. La Ziua Eliberării orașului Satu Mare nu a fost prezent nimeni de la UDMR

• publicat la: 20 aprilie 2023
Incitări marca UDMR de la Tășnad. La Ziua Eliberării orașului Satu Mare nu a fost prezent nimeni de la UDMR

UDMR Satu Mare face afirmații incendiare fără a se cunoaște autorul înlăturării unei plăci de pe sediul de la Tășnad. UDMR nu a participat la Ziua eliberării orașului Satu Mare și nu a luat atitudine față de organizarea defectuoasă a manifestărilor de la Carei inclusiv a eliminării oricărei melodii românești din prezentările dinaintea orei de începere.

Zilnic primim de la Inspectoratul de poliție sau jandarmi semnalări privind incidente petrecute în localitățile județului Satu Mare. Vandalizarea crucilor eroilor români din cimitirul central din Carei, vandalizarea clădirilor din Carei în perioada în care se tăiau sute de arbori din parcul dendrologic, vandalizarea plăcii de sub bustul lui Avram Iancu din Carei, vandalizarea bustului Avram Iancu din Satu Mare, a crucilor eroilor români de la Socond, etc.

Curios este că niciodată nu s-a făcut public numele autorului deși se știa cine este. Pentru că nu era român?

UDMR nu a luat atitudine niciodată față de vandalizările din județ. Pentru că era vorba de simboluri românești?

Trimite însă acum un comunicat ce vrea să dinamiteze orice urmă de conviețuire pașnică și FĂRĂ a se cunoaște autorul care a dat jos o placă de pe sediul UDMR Tășnad.

UDMR Satu Mare face referiri MIZERABILE despre manifestările de la Carei dar NU SUFLĂ NICIUN CUVÂNT despre lipsa prezentării documentației ,,operelor,, amplasate la Carei!

Solicităm UDMR să facă public ce anume a dezvelit la Carei președinta Ungariei? O statuie sau un grup statuar? Ce reprezintă coloana de lângă statuia politicianului maghiar și de ce  nu a fost dezvelită împreună cu statuia? Cine a plătit acea coloană și de ce nu a fost tradus discursul președintei Ungariei rostit pe teritoriul României?

Cât vă mai bateți joc  de poporul român care vă oferă inclusiv condiții de demnitari ? De ce nu ați luat atitudine când președintele UDMR Kelemen Hunor, vicepremier al guvernului Ciucă s-a adresat prima dată în limba maghiară pe teritoriul României și nu în limba oficială? De ce la Carei nu au fost prezentați invitații și în limba română? De ce muzica ambientală dinaintea începerii manifestării de la Carei a fost exclusiv în limba maghiară? A fost SCANDALOS cum s-a procedat la Carei și nu ați luat atitudine!

Priviți ce comunicat mizerabil au fost în stare să conceapă cei de la UDMR Satu Mare care nu au binevoit să fie prezenți la Ziua Eliberării orașului Satu Mare!

COMUNICAT UDMR

Ura și naționalismul sunt, probabil, cei mai dificili factori cu care trebuie să ne confruntăm. La doar o săptămână de la revoltele scandaloase și de neiertat de la dezvelirea statuii lui Kölcsey din Carei, agresori necunoscuți au încercat miercuri să rupă de pe zidul UDMR din Tășnad semnul care marca biroul deputatului Nagy Szabolcs.

Toate acestea s-au întâmplat într-un județ și un oraș unde populația română și maghiară a trăit întotdeauna în pace, în ciuda faptului că unii politicieni încearcă în permanență să se afirme cu idei naționaliste.

Pataki Csaba, președintele UDMR Satu Mare, a declarat: “Satu Mare nu este un județ în care majoritatea populației să fie adeptul naționalismului sau vandalismului. Nici noi nu încurajăm violența, mai mult nici nu o tolerăm! La fel cum nu vom tolera hărțuirea comunității noastre, atacurile constante la adresa noastră din partea anumitor politicieni și încercările lor de a incita oamenii unii împotriva altora.”

 Conducerea locală a UDMR a depus o plângere la poliție împotriva unui autor necunoscut din Tășnad și sperăm că experții îi vor da de urma făptașilor cât mai curând posibil. Am înlocuit panoul  biroului deputatului, trimițând astfel un mesaj autorilor: acțiunile lor fiind considerate meschine și fără sens!

UDMR Satu Mare,,

RUȘINE UDMR Satu Mare! Învățați să respectați dacă vreți respect!

Lasati un comentariu