VIDEO. Ziua eliberării orașului Satu Mare boicotată de UDMR. Steaguri înlăturate la final

• publicat la: 19 aprilie 2023
VIDEO. Ziua eliberării orașului Satu Mare boicotată de UDMR. Steaguri înlăturate la final

Miercuri, 19 aprilie 2023, în municipiul Satu Mare s-au marcat 104 ani de la eliberarea orașului de către Armata Română de sub ocupația bolșevicilor maghiari.

Aniversare. 104 ani de la eliberarea orașelor Carei și Satu Mare

Organizarea a aparținut Prefecturii Satu Mare și Garnizoanei miliare. Primarul UDMR, Gabor Kereskeny, a demonstrat încă o dată că nu respectă românii și istoria locală așa că nu a fost prezent. Exemplul lui a fost luat și de către Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean și de subprefectul Altfatter Tamas. Reprezentanții UDMR amintiți, toți demnitari ai statului român în județul majoritar românesc, au fost prezenți în data de 12 aprilie 2023 la Carei pentru a saluta președinta Ungariei, mâna dreaptă a premierului Orban, trebuincioasă la toate cele. Să li se fi sugerat să nu respecte sărbătorile românilor așa cum nici ea nu a respectat ajunul sărbătorilor pascale românești?

Ceremonia de marcare a 104 ani de la eliberarea municipiului Satu Mare a debutat cu intonarea Imnului de Stat după care s-a oficiat un serviciu religios.

GALERIE FOTO




..

Au urmat alocuțiuni ale prefectului Radu Roca și ale locotenent -colonel Gheorghe Balazs. La depunerile de coroane au fost prezentate doar instituțiile, asociațiile  și partidele au fost trecute sub tăcere.



Finalul a aparținut militarilor care au defilat prin fața oficialităților, doar a celor române pentru că reprezentanții UDMR aflați în funcții de conducere au sabotat această manifestare. Ei vor doar avantajele conferite de statutul de demnitari ai statului român, de respect nici vorbă.


A șocat gestul de la finalul ceremoniei când un angajat de la primăria locală strângea steagurile tricolore din jurul statuii Soldatului Necunoscut, cu tot cu suporturile  în care erau montate și le depozita într-o autoutilitară. Doamne ferește să rămână măcar la ceas de sărbătoare steagurile românești la Satu Mare.

 

Buletin de Carei

 

comentarii

de Fischer Angelika la 19 aprilie 2023 - 18:05

Rusine mare, ca doar aici isi castiga pita cea de toate zilele.

Lasati un comentariu