După amenințări cu moartea primim amenințări cu închiderea paginii Buletin de Carei

• publicat la: 23 mai 2023
După amenințări cu moartea primim amenințări cu închiderea paginii Buletin de Carei

Nu le-a plăcut postarea despre tupeul manifestat la simpozionul dedicat patriotului român Romulus Marchiș. Au trecut la amenințări. După faza amenințărilor cu moartea s-a trecut acum la amenințări cu ștergerea paginii Buletin de Carei. Adevărul deranjează.

Evazionistul Kovacs, primarul dator la bugetul de stat care se ferește să poarte însemnele de primar din România, are tupeul de a se înghesui să participe la parastasul celui care i-a refuzat placa memorială pe clădirea de drept, cea în care a avut loc alegerea delegaților careieni la Marea Unire de la Alba Iulia.

Cu vrăjeli din astea ne amenințați?

Adică vă deranjează Buletin de Carei pentru informațiile reale prezentate dar nu vă deranjează politica de discriminare și abuzurile practicate în administrația locală. Pentru un politician maghiar vreți statuie cu imnul Ungariei în fața primăriei deși nu are nicio legătură clădirea cu acel politician dar pentru Romulus Marchiș se distruge mormântul și se refuză placa memorială pe clădirea unde a fost ales ca și conducător al delegației de careieni prezenți la Marea Unirea, unde s-a înființat Vicariatul Român, Romulus Marchiș fiind protopop de Carei, senator în Parlamentul României după 1 Decembrie 1918, arestat la Carei la data de 20 februarie 1919 și eliberat la venirea lui Iuliu Maniu la data de 27 aprilie 1919.

Suntem imuni la amenințări. Dovediți doar că vă este frică de aflarea adevărului, de promovarea istoriei noastre locale.

Citiți Nichita Stănescu.

Noi suntem seminţe şi pământul e al nostru,
ştim cel mai bine locul şi patima şi rostul,
ştim cel mai bine legea şi mersul înainte,
suntem după nevoie şi lacrimă şi dinte.

Nu cerem nimănuia nimic, însă oricine
dacă el vrea-l numim şi prieten şi vecine.
Aici şi pâinea, sarea, noi a avem la masă,
căci ne-am făcut-o singuri, zidindu-ne o casă.

Nu zicem rău de nimeni, stăpâni peste pământ
Noi suntem în picioare, sub noi străbunii sunt.
De-aceea poate-n libertate să lucească,
deasupra noastră, universala boltă albastră.

Lasati un comentariu