Frații maghiari primiți la Carei cu fanfară și steaguri revizioniste. Linșaj mediatic pentru frații români

• publicat la: 31 mai 2023
Frații maghiari primiți la Carei cu fanfară și steaguri revizioniste. Linșaj mediatic pentru frații români

Dacă tonul pentru discriminarea românilor este dat de guvernul Ciucă (vezi aplicarea legii 154/2021) de ce nu ar profita și autoritățile din teritoriu? Românii din Carei au fost linșați mediatic pentru că au primit frații români din țară cu tot cu steagurile noastre naționale la data de 12 aprilie 2023  dar când e vorba de musafirii maghiarilor orice este posibil. 

Duminică și luni seara au sosit în gara Carei pelerini din Ungaria care se întorceau acasă de la Șumuleu Ciuc. Cetățenii români de etnie  maghiară din Carei în frunte cu preoții i-au întâmpinat cu fanfara, cu pachete cu mâncare și cu steaguri care nu aveau nicio legătură cu pelerinajul religios, unele revizioniste!

De fapt, nu a fost văzut niciun însemn religios. Printre cei care i-au întâmpinat s-a numărat și primarul datornic la buget, Kovacs, cel care ignoră manifestările asociațiilor românești din oraș care nu sunt aservite lui. Evazionistul Kovacs nu a vrut să salute conducerea Academiei Române  și pe secretarul de stat din Ministerul Culturii atunci când au fost prezenți la Carei la dezvelirea bustului  lui Mihai Eminescu din fonduri total private.

Corul comentacilor revoltați de prezența la Carei a românilor din alte localități din țară la data de 12 aprilie 2023 când a venit în vizită președinta Ungariei la o dezvelire de grup statuar fără avize legale, nu a mai fost deranjat de prezența maghiarilor  veniți din Ungaria ba chiar s-a făcut referire  la legăturile de sânge cu ei.

Deși și românii din alte localități din România sunt frați de sânge cu românii din Carei și nu ar trebui criticate vizitele între neamuri. Ceea ce românilor  li s-a reproșat, s-a considerat ceva normal în cazul maghiarilor. Despre mulțimea de maghiari veniți din Ungaria, inclusiv un cor, pentru dezvelirea la Carei a statuii fără avize  legale  nu s-a scos un cuvânt la momentul respectiv.

Mai mult, președinta Ungariei nu a adresat nici până acum mulțumiri românilor pentru operațiunea armată de eliberare de sub bolșevici a Ungariei în august 1919. În cadrul vizitei sale la Carei nu a catadicsit să depună o floare măcar la monumentul românilor persecutați etnic în 1940 de ocupantul hortyst de atunci darmite să adreseze un salut și românilor care locuiesc în localitatea unde a sosit. Chestie de educație și bun simț.

Steaguri cu tentă revizionistă au fost fluturate în 28 și 29 mai 2023 fără nicio reținere în Gara CFR Carei de parcă nu ar fi fost vorba de  un pelerinaj religios. Ce căuta acolo un steag cu harta Ungariei din perioada în care românilor li se interzicea folosirea limbii materne precum și reprezentarea în administrație? Fățărnicia și ipocrizia comentacilor vocali e de notorietate și  le denotă caracterul. Când românii flutură steagurile naționale  și vin cu lozinci pro-patrie română atunci se inflamează spiritele minoritarilor și îi acuză de extremism și naționalism dar ei când procedează la fel în diverse ocazii noi trebuie să tăcem.

Românii nu au fluturat la 12 aprilie 2023 steaguri cu România Mare, cu harta teritoriilor românești din secolul trecut dar vom realiza și noi steaguri cu harta teritoriilor Dacilor Liberi care au trăit pe aceste meleaguri și au asigurat  o dezvoltare economică de proporții, dovadă cele peste 200 de cuptoare de ars ceramică și așezările descoperite dar trecute sub tăcere. Vom realiza si una cu Crișana noastră întreagă nu așa cum o avem acum, ciuntită.

Pentru conformitate, la Carei nu a existat NICIODATĂ vreo împărțire teritorial-administrativă ca cea revendicată pe steagurile fluturate la Carei în gară. Provocările de această natură nu duc la nimic bun ci doar întrețin o atmosferă lipsită de respect reciproc, numai bună pentru a abate atenția de la abuzurile și discriminările  din administrația locală.

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu